Mariano Rajoy en una compareixença informativa a Gdansk, aquest dilluns.
Rajoy està disposat a escoltar tots els plantejaments sempre que Mas renunciï a la consulta. (Foto: EFE)
Gdansk

Mariano Rajoy afirma que escoltarà Artur Mas si renuncia a la consulta del 9-N

El president espanyol diu que està obert a escoltar tots els plantejaments, però sense un referèndum "il·legal" sobre la taula

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy està disposat a escoltar el president de la Generalitat si renuncia a un referèndum "il·legal". Aquesta és la reacció de Rajoy després que, aquest diumenge, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Artur Mas va demanar implicació al govern espanyol, encara que assegurant que tiraria endavant la consulta. Abans de començar la cimera hispano-polonesa a Gdansk, el president del govern espanyol ha dit que res ha canviat i que ell no permetrà que es trenqui la sobirania nacional. A partir d'aquí, s'ha mostrat disposat a escoltar tots els plantejaments que es vulguin fer.

Pel que fa a la consulta convocada a Catalunya, Rajoy ha explicat: "L'únic que se'ns ha plantejat és això. I si té cap més cosa per plantejar qui l'hagi de plantejar, que ho faci, però, fins ara, a sobre de la taula l'únic que hi han posat, sense parlar-ne, perquè ho han fet unilateralment, és la convocatòria d'un referèndum". El cap de l'executiu espanyol s'ha dirigit directament a Mas: "Si ara el senyor Mas no vol fer aquest referèndum que sap, perquè tothom l'hi ha dit, que és il·legal, jo estic disposat a escoltar-lo. Sempre he estat disposat a fer-ho, però, si el que vol és obligar-nos els altres que fem el que ell diu, això serà molt complicat, sobretot quan [la consulta] és manifestament il·legal".

Mariano Rajoy ha afegit: "Espanya és una nació i jo no estic disposat que Espanya deixi de ser-ho, i, mentre jo sigui president del govern, això no passarà". Rajoy ha reiterat que no hi ha hagut cap novetat en relació amb Catalunya des que el Tribunal Constitucional i el Congrés van dir que el referèndum no es podia fer perquè era il·legal, i ha deixat clar que ell complirà la llei i la farà complir.

Anar al contingut