Sant Joan Despí

Maria Rovira denuncia que "les institucions mai estan a l'alçada en els casos de violència masclista"

La regidora de la CUP també denuncia el tracte que ha rebut en el cas d'agressió i l'actuació general de les institucions vers la violència masclista

RedaccióActualitzat

La regidora de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira, critica l'actuació de les institucions en els casos de violència masclista. En "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, Rovira també ha acusat l'Ajuntament de Barcelona de contradiccions pel contracte amb Estrella Damm.

Maria Rovira ha explicat com ha quedat la investigació per la seva denúncia d'agressió sexual. Assegura que ara mateix està "mig tancat" i denuncia el tractament que va rebre en l'acompanyament de la denúncia. Explica que la van cridar per una roda de reconeixement amb molt poc temps d'antelació i després la van fer esperar tres hores i no li van donar cap explicació:

"Et truquen a tres quarts d'onze del matí i entre les onze i dos quarts de dotze has de ser al jutjat de guàrdia per anar a fer una roda. No contextualitzen, ni tan sols et diuen cap jutjat. Vaig anar cap allà, vaig esperar tres hores que em cridessin, malgrat la pressa que hi havia hagut. No vaig tenir cap tipus d'atenció, ni em van explicar res fins cinc minuts abans d'entrar a la roda i finalment no vaig identificar la persona. Així es dóna el cas per mig tancat, perquè no tenen cap fil per estirar."

Rovira considera que aquesta actuació "donaria per fer un segon article", en referència a l'escrit que va publicar denunciant l'agressió masclista que va patir a Gràcia.

Per la regidora de la CUP, el seu cas és un més que demostra que "les institucional mai estan a l'alçada en els casos de violència masclista".

"Tenim una llei de 2008 per les violències masclistes molt bona, però que no s'adiu a la realitat. No s'està fent real en els nostres carrers. No s'aplica. A la llei es defineix perfectament què és la violència masclista, però a dia d'avui encara es posa en qüestió què és masclista."

Rovira demana canvis, després que la CUP i els col·lectius feministes han aconseguit portar el masclisme al centre del debat.

"Hem de ser conscients que vivim en un sistema patriarcal. Feta pels homes i per als homes. La seva manera de funcionar és que la dona sempre quedi submissa a l'home."

Maria Rovira creu que la solució passa per deconstruir el sistema patriarcal i construir societat feminista, basada en la igualtat.

"El capitalisme i el model productiu que l'ha generat necessita les dones, la submissió de les dones i el control de les coses per poder-se fer realitat."

El contracte amb Estrella Damm

Rovira ha qualificat de contradictori l'equip de govern municipal per incomplir el compromís que havia adquirit Ada Colau de no treballar amb empreses implicades en casos de corrupció o frau fiscal.

La regidora cupaire s'ha queixat que l'empresa Estrella Damm, el propietari de la qual ha estat condemnat per frau fiscal, estigui patrocinant les Festes de la Mercè.

"Amb les festes de la Mercè hem vist com s'ha firmat un contracte entre Estrella Damm i l'Ajuntament de Barcelona. Això arriba en el moment en què una de les persones que capitaneja Estrella Damm ha estat condemnada per frau fiscal. Malgrat que s'havia fet un decret i s'ha dit públicament que l'Ajuntament de Barcelona de no treballaria més amb empreses que haguessin fet aquestes pràctiques de frau fiscal, a dia d'avui tenim Barcelona amb Estrella Damm per tot arreu. Això evidencia una contradicció."

La CUP i els pressupostos

La CUP manté la separació entre les negociacions amb Junts pel Sí per la qüestió de confiança i pels pressupostos.

"Hi ha una separació entre les diferents qüestions. D'una banda, hi ha la qüestió de confiança el debat de política general i en tercer lloc la qüestió dels pressupostos."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut