Vic

Maria Coma encisa el públic de Vic amb la presentació del seu nou disc "Celesta"

Inventar i construir un nou instrument no és fàcil. Tampoc ho és gravar un disc amb la incògnita de com sonarà un aparell que mai abans s'ha pogut sentir. Això és el que ha fet Maria Coma amb el seu darrer projecte, "Celesta", que s'ha presentat en primícia al Mercat de Música Viva de Vic.

RedaccióActualitzat
Inventar i construir un nou instrument no és fàcil. Tampoc ho és gravar un disc amb la incògnita de com sonarà un aparell que mai abans s'ha pogut sentir. Això és el que ha fet Maria Coma amb el seu darrer projecte "Celesta" i que s'ha presentat en primícia  al Mercat de Música Viva de Vic.

Coma va ser la guanyadora del Premi Puig-Porret de l'any passat per un projecte que vinculava el seu nou àlbum amb la construcció d'un nou instrument, un clavi-nimbus. Amb un públic entregat i encisat, la cantant i pianista ha presentat un repertori "amb un so molt humà i acústic". "Em venia de gust escriure cançons de persones que trobava a faltar o que estimo", ha detallat Coma. Amb les entrades de l'Auditori del Teatre Atlàntida exhaurides, l'artista ha anat descobrint de mica en mica els detalls del seu darrer treball, que ha gestat a Berlín.

Coma ha tancat un cercle, des que va rebre el Premi Puig-Porret. El projecte guanyador de la cantautora consistia en la creació d'un piano-celesta de la família d'instruments experimentals Baschet, la composició d'un concert al seu voltant i la gravació d'un disc. La primera part del projecte s'ha materialitzat a Vic, mentre que el disc veurà la llum durant el mes d'octubre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut