Barcelona

Maria Antònia Oliver, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

L'escriptora mallorquina va ser una de les autores destacades de la generació dels 70, ha tocat tots els gèneres i ha publicat una quinzena de novel·les, entre les quals destaca "Joana E"

RedaccióActualitzat

L'escriptora mallorquina Maria Antònia Oliver ha estat distingida amb el 48è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, segons s'acaba d'anunciar des de la seu d'Òmnium Cultural, a Barcelona. Oliver és coneguda sobretot per la seva producció en novel·la i narrativa breu, tot i que també ha treballat en assaig, teatre, guions audiovisuals i traducció. Va pertànyer a l'anomenada Generació dels 70, formada per escriptors amb voluntat renovadora i rupturista.

Després de la seva reconeguda primera novel·la, "Cròniques d'un mig estiu", Maria Antònia Oliver ha desenvolupat bona part de la seva obra a Barcelona i ha tractat temes molt variats, des de les sagues familiars fins a mons mitològics, passant per la novel·la negra. Una de les seves obres més conegudes és "Joana E", amb la qual va guanyar el Premi Prudenci Bertrana, on toca el tema dels canvis socials en la postguerra.

A finals dels anys 90 va iniciar una etapa de silenci després de superar un trasplantament de cor i la mort del seu company, Jaume Fuster. La seva última obra publicada és "Colors de mar", del 2007, un recull de relats on tracta els temes de la pèrdua i el dolor. La seva obra ha estat traduïda a diversos idiomes i reconeguda amb premis com el Jaume Fuster i la Creu de Sant Jordi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut