El ministre d'Economia, Luis de Guindos, aquest dimarts a Brussel·les.
De Guindos opina que els mercats no castiguen Espanya pel "cas Bárcenas". (Foto: EFE)
Madrid/Brussel·les

Margallo creu que el "cas Bárcenas" afecta la confiança en Espanya i De Guindos ho nega

Opinions contrastades dins del govern espanyol sobre l'efecte que té el "cas Bárcenas". El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, creu que les últimes informacions aparegudes sobre la suposada comptabilitat B del Partit Popular perjudiquen la marca Espanya, mentre que el titular d'Economia, Luis de Guindos, descarta que aquesta qüestió afecti la confiança en l'estat espanyol.

RedaccióActualitzat
El cap de la diplomàcia espanyola, José Manuel García-Margallo, i el ministre d'Economia, Luis de Guindos, tenen opinions diferents sobre la repercussió internacional del "cas Bárcenas". A Madrid, el titular d'Afers Exteriors ha assegurat que aquest afer no afavoreix la marca Espanya. Després de les últimes revelacions periodístiques sobre la comptabilitat oculta del Partit Popular, Margallo considera que aquestes informacions perjudiquen les inversions estrangeres a Espanya i per tant l'economia. En canvi, a Brussel·les, Luis de Guindos ha descartat que els documents de l'extresorer del PP afectin la confiança i l'estabilitat política a l'estat espanyol.

En un esmorzar informatiu a Madrid, García-Margallo ha reconegut: "És obvi que això no afavoreix la marca Espanya, però precisament per això cal fer un esforç més gran per subratllar les llums d'Espanya, que són moltes". El ministre d'Afers Estrangers ha recordat que també hi ha casos de corrupció en altres països "veïns" que afecten expresidents i alts representants en institucions financeres. García-Margallo s'ha pronunciat d'aquesta manera en una trobada amb periodistes, on també hi han estat presents sis ministres més: Alberto Ruiz Gallardón (Justícia), José Ignacio Wert (Educació), Fátima Báñez (Ocupació); José Manuel Soria (Indústria), Jorge Fernández Díaz (Interior) i Ana Pastor (Foment).

A més de 1.500 quilòmetres de distància, Luís de Guindos, que participa al consell de ministres d'Economia de la UE, ha dit: "No he vist res diferent en l'evolució dels mercats. Avui la prima de risc continua en descens, ahir la borsa va pujar, avui torna a pujar", i ha afegit: "El Tresor sindicarà avui un bo de 15 anys i això posa de manifest la confiança dels mercats a Espanya i en l'estabilitat política del país".
Anar al contingut