Madrid

Margallo atribueix al "grup jihadista Daesh" les explosions de Brussel·les

"És una espècie de càncer terrorista que s'estén per tot el món", ha afirmat el ministre

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel Garcia-Margallo, ha responsabilitzat el "grup jihadista Daesh" de les explosions que hi ha hagut aquest dimarts a Brussel·les. "És una espècie de càncer terrorista que s'estén per tot el món", ha afirmat el cap de la diplomàcia espanyola en declaracions a la COPE.

Margallo ha dit que se sent "commocionat" per aquests nous atemptats. Ha destacat "la sofisticació i el grau de coordinació del moviment terrorista, amb cèl·lules dorments que poden activar en qüestió de segons. No necessiten una gran preparació, n'hi ha prou que es doni una ordre perquè actuïn".

 

 

El ministre ha recordat la manera d'actuar als atemptats de París a través de "comandos molt organitzats" i no de "llops solitaris". "És una nova forma d'actuar", ha assenyalat, que, a més, afecta ara els països occidentals que abans no eren l'objectiu fonamental i "ara sí que ho són". El titular d'Afers Exteriors ha advertit que "som davant d'un fenomen d'una gravetat extraordinària i molt seriosa. Qualsevol esforç és poc".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut