Madrid

Margallo assegura que l'Estat no acceptarà mai un referèndum sobiranista pactat amb Catalunya

José Manuel García-Margallo adverteix que l'Estat no acceptarà mai una secessió de Catalunya pactada amb el govern espanyol. El ministre d'Afers Estrangers s'hi ha referit en una conferència a Madrid la vigília de la Diada. Sobre la Via Catalana, García-Margallo ha dit que la Via Catalana "no porta enlloc".

RedaccióActualitzat
El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, avisa que no hi haurà mai una secessió de Catalunya pactada amb el govern espanyol. García-Margallo s'ha referit a la qüestió catalana en un esmorzar informatiu a Madrid, la vigília de la Diada de l'11 de setembre.

El ministre considera que Catalunya no compleix cap dels tres supòsits que marca el dret internacional per al dret d'autodeterminació: pobles colonials, ocupació militar o negació dels drets fonamentals. José Manuel García-Margallo avisa que el referèndum no es podrà pactar mai perquè no hi cap a la Constitució. Davant d'això, el ministre admet que només queda la declaració unilateral que, diu, tindria uns resultats "desastrosos" perquè deixaria Catalunya fora de la Unió Europea: "No hi cap una secessió pactada. Seria una declaració unilateral d'independència i això portaria conseqüències gravíssimes, per descomptat, per a Espanya però també per a Catalunya".

El cap de la diplomàcia espanyola opina que la Via Catalana no porta enlloc. El ministre ha afegit que la convocatòria d'aquesta cadena humana és la demostració "clara" que a l'Estat hi ha llibertat d'expressió.

Margallo ha explicat que "és obvi" que cal buscar una formula que permeti a Catalunya encaixar a Espanya. En aquest marc ha apostat per una reforma del model territorial perquè "tenim una constitució de 1977 i l'organització territorial és probable que hagi de ser revisada".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut