Barcelona

Margallo assegura que hi haurà govern abans que acabi el mes

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el ministre d'Afers Exteriors en funcions ha donat per fet que el PSOE s'abstindrà per facilitar la investidura de Rajoy

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, està convençut que hi haurà govern abans que s'acabi aquest mes d'octubre. Ho ha afirmat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio":

"Sí sí, hi haurà govern. No tinc cap dubte que abans d'octubre tenim govern."

García-Margallo dóna per segura l'abstenció del PSOE després que aquest dimecres dirigents del PSOE i del PP exhibissin bona sintonia en els actes de celebració del 12 d'octubre a Madrid:

"No està confirmat, ho han de dir ells, però el sentit comú, la racionalitat i el patriotisme aconsellen que el Partit Socialista deixi governar a qui ha guanyat les eleccions."

"És molt difícil entendre Rajoy"

El ministre ha afegit que el que no pot assegurar és que ell formi part d'aquest futur executiu. "Només ho sap Déu i Rajoy", ha dit. I ha afegit:

"Hi havia un llibre de Leopoldo Calvo Sotelo [expresident del govern espanyol] que deia: 'M'acuso d'haver presumit d'haver entès Pio Cabanillas [exministre de la UCD]'. Jo mai m'acusaré d'haver dit que he entès Mariano Rajoy. És molt difícil d'entendre. I està en les seves competències i ell farà l'executiu que consideri oportú."

"No és possible un referèndum"

Sobre Catalunya, José Manuel García-Margallo ha descartat que hi pugui haver un referèndum:

"No hi pot haver referèndum mentre no canviï la Constitució. El que no pot ser no pot ser i és impossible. Regeix el principi d'integritat territorial."

I ha rebutjat la comparació amb els casos del Quebec o Escòcia: "Oferir la mateixa solució de realitats diferents és un error."

Margallo ha rebutjat la tesi del Premi Nobel d'Economia Joseph Stiglitz, que la setmana passada, també a "El matí de Catalunya Ràdio", afirmava que una Catalunya independent seria econòmicament viable. El ministre ha dit que Stiglitz està equivocat i que Catalunya tindria una caiguda de la prosperitat del 30%.

José Manuel García-Margallo assisteix aquest dijous a la inauguració del Saló Nàutic que es fa a Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut