Barcelona

Margallo accepta un dèficit autonòmic asimètric però no un finançament "singular"

Sobre les negociacions d'un nou finançament autonòmic, ha sostingut que aquest debat hauria d'afrontar-se quan Espanya entri en la recuperació econòmica, i ha rebutjat que es pugui establir un model "singular" per a Catalunya, com reclama la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho.

Actualitzat
El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha acceptat que no seria "absurd" que l'Estat fixés un objectiu de dèficit asimètric per a cada comunitat autònoma si finalment Europa flexibilitza el sostre de despesa per a Espanya. En un dinar col·loqui organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona i davant d'uns 200 empresaris, ha apostat perquè les comunitats autònomes arribin a un acord per fixar objectius diferents segons la seva situació, de la mateixa forma que fa la Unió Europea amb els països membres.

Sobre les negociacions d'un nou finançament autonòmic, ha sostingut que aquest debat hauria d'afrontar-se quan Espanya entri en la recuperació econòmica, i ha rebutjat que es pugui establir un model "singular" per a Catalunya, com reclama la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho. Segons el ministre, el que ara cal és "la unitat, el diàleg i la negociació" perquè Espanya remunti i canalitzi la recuperació econòmica. i ha recordat que Espanya "ha estat capaç de remuntar situacions molt més difícils" com la transició.

El ministre ha defensat també la continuïtat d'Espanya a l'euro. Després de preguntar-li per una hipotètica sortida d'Espanya de la moneda única, ho ha considerat "impensable", i ha dibuixat un panorama desolador en el cas que s'abandonés l'euro que portaria l'Estat a perdre prop del 55% del seu PIB, a tenir aranzels amb la resta de països i a haver de fer un corralito.

Margallo demana afalagar la monarquia perquè és un "actiu essencial"

El ministre d'Afers Estrangers ha demanat que es tracti la monarquia espanyola amb "enorme delicadesa i afalacs" perquè es tracta d'"un actiu del qual no podem prescindir ni podem danyar". "Sempre que he tingut l'honor de viatjar amb el rei, aquests viatges s'han traduït en contractes molt importants per a les empreses espanyoles, que han generat llocs de treball. (...) El rei és l'actiu més important de la marca Espanya".

Margallo ha dit que "des que tinc 16 anys sóc democratacristià i monàrquic. La monarquia és un actiu essencial de la nació espanyola, que va fer possible el pas de la dictadura a la democràcia".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut