Barcelona

Marea blanc-i-vermella, amb gavarra inclosa per a la final de Copa a Barcelona

Els aficionats de l'Athletic han pres Barcelona

RedaccióActualitzat

Els aficionats de l'Athletic guanyen, de moment, la final de Copa als carrers de Barcelona. Són milers i es poden veure per tota la ciutat, concentrats sobretot a la "fan zone" que els han habilitat a prop de l'Estadi.

Es calcula que entre 50.000 i 60.000 seguidors bascos han arribat a la ciutat. Tots equipats amb samarretes i els colors del seu equip, i molts sense entrada. La seva presència es fa evident a tots els racons de Barcelona, sobretot en els més turístics.

A les 10 del matí han obert portes les anomenades "fan zone" dels dos equips. La del Barça l'ha inaugurat el president del club, Josep Maria Bartomeu. Està instal·lada a la Zona Universitària, a tocar del Camp Nou, i es tracta d'un gran espai de 24.000 m2 que té capacitat per a 15.000 persones.

L'afluència d'aficionats del Barça, però, és minsa. En canvi, a la zona d'aficionats de l'Athletic, l'ambient és de festa i multitud. La zona reservada per aquests seguidors, ubicada a les fonts de Montjuïc, ja es va obrir divendres a la tarda, i, des de primera hora, va quedar clar que l'ambient no els fallarà.

Gavarra inclosa

Els aficionats dels lleons han arribat en avió, tren, autocar i vehicle particular, i no han vingut en gavarra perquè el viatge se'ls feia molt llarg. Tot i això, sí que han importat la tradició.

Aficionats de l'Athletic han convertit el port de Barcelona en la ria de Bilbao. Diverses penyes catalanes han fet una rèplica de l'embarcació i l'han passejada entre càntics per la costa barcelonina. El vaixell ha anat acompanyat d'una xaranga i una bandera de cinquanta metres.

La gavarra és l'embarcació amb què l'Athletic Club ha celebrat històricament els seus títols.

Col·laboració per la seguretat

Aquest és un partit considerat d'alt risc des del punt de vista de la seguretat, i s'ha previst el desplegament de 1.500 mossos d'esquadra, 400 agents de la Guàrdia Urbana i 12 ertzaines. Tots estaran coordinats des d'Interior amb representants de tots els cossos i forces de seguretat. Al camp, el dispositiu preveu la ubicació de l'afició blaugrana sobretot al gol sud, i la basca, només al gol nord.

Metro tota la nit

Pel que fa al transport públic, TMB reforçarà el servei de metro i autobús -en especial en les línies i les parades pròximes a les estacions del Camp Nou-. Hi haurà més trens en circulació i més personal d'atenció i seguretat.

L'estació de Maria Cristina serà la recomanada als aficionats de l'Athletic Club en ser la més més pròxima als accessos a la zona nord de l'estadi. Com cada dissabte, el metro funcionarà de manera continuada tota la nit. A la sortida del partit, s'habilitaran línies especials d'autobús entre el Camp Nou i la plaça de Catalunya i Mossèn Cinto Verdaguer.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut