Marcelinho dóna el triomf al Barça en el primer assalt contra el Madrid amb un triple en l'últim sospir

Un triple de Marcelinho Huertas en l'últim sospir va donar la victòria al Barça Regal en el primer assalt contra el Reial Madrid al Palau (81-80) i va culminar una remuntada apoteòsica. Els blaugranes van arribar a perdre per 17 punts en el tercer quart i van anar gairebé sempre al darrere en el marcador.

Xavi Pascual havia dit que seria importantíssim per al desenllaç de la final qui guanyés el primer partit. També, en les prèvies, s'apuntava que el Barça s'agafava aquesta eliminatòria amb ànims de revenja per la derrota dolorosa a la Copa. Però la veritat és que el Reial Madrid va arribar a treure els colors al Barça, sobretot en el tercer quart. Però la truita es va girar i de quina manera.

El partit va començar amb un parcial de 0 a 5 dels de Pablo Laso. Pràcticament, el Barça va anar a remolc en l'electrònic tota l'estona. Al primer quart, el Reial Madrid es va imposar per 15 a 20 i, al descans, 37 a 43. Fins la primera meitat, la màxima diferència dels blancs va arribar a ser de 8 punts.

El tercer quart va ser demolidor per al Barça. Un parcial de 0 a 9, amb 5 punts de Llull i 2 de Tomic, va col·locar el Madrid amb un màxim avantatge de 15 punts (41-56), que es va ampliar fins a 17 punts, amb una cistella més de Llull (43-60) i un parcial de 2 a 13. Tomic marcava el guió, Sergio Rodríguez assistia i Carroll anotava -18 punts, màxim encistellador del Madrid-.

A la meitat de l'últim quart, el Barça va protagonitzar una reacció espectacular i, fins i tot, inimaginable abans que es produís. Un parcial d'11 a 0 va tornar l'empat en l'electrònic (78-78), gràcies a un triple de Navarro superat en l'últim minut de partit. En aquest parcial van ser clau sis punts de Mickeal, un triple de Lorbek i un tir transformat per Fran Vázquez.

Dos tirs lliures de Llull van tallar aquesta remuntada del Barça (78-80). Però en l'última acció del partit, el menorquí va fallar des de la línia de 6,75 i Eidson va agafar el rebot defensiu. Marcelinho Huertas va llançar un triple a la desesperada sobre la botzina i va anotar els seus primers punts del partit, que van donar la victòria al Barça. Navarro, amb 21 punts, va ser el màxim anotador.