Márquez celebra la victòria al pas pel revolt del llevataps. (Foto: EFE)
Motor

Marc Márquez guanya a Laguna Seca i es consolida en el lideratge del Mundial de MotoGP

Marc Márquez no para de superar expectatives, fins i tot les dels més optimistes, que el veien com a campió de MotoGP el mateix any del seu debut. Això encara no ha succeït, però el pilot català continua protagonitzant gestes inversemblants. Aquest diumenge es va adjudicar la victòria al Gran Premi dels Estats Units, i és el primer novell que aconsegueix fer-ho al circuit de Laguna Seca. A més, amb vint anys i vint mesos, és el pilot més jove que aconsegueix dues victòries consecutives en la categoria reina del motociclisme. El cerverí és ara més líder del Mundial, amb 16 punts d'avantatge sobre Dani Pedrosa.

Actualitzat
Marc Márquez no para de superar expectatives, fins i tot les dels més optimistes, que el veien com a campió de MotoGP el mateix any del seu debut. Això encara no ha succeït, però el pilot català continua protagonitzant gestes inversemblants.

Aquest diumenge es va adjudicar la victòria al Gran Premi dels Estats Units i és el primer novell que aconsegueix fer-ho al circuit de Laguna Seca. A més, amb vint anys i cinc mesos, és el pilot més jove que aconsegueix dues victòries consecutives en la categoria reina del motociclisme.

El cerverí és ara més líder del Mundial, amb 16 punts d'avantatge sobre Dani Pedrosa, i té satisfets tant el seu equip com els aficionats. Márquez no només dóna resultats, també ofereix un espectacle digne de ser vist, com va demostrar en l'avançament de la volta 8 a Valentino Rossi, en la famós revolt del llevataps. Una maniobra pràcticament idèntica, en el mateix punt, a la que va protagonitzar Valentino el 2008 per passar Casey Stoner i que va esdevenir llegendària.

L'únic que Márquez no va fer bé a Laguna Seca va ser la sortida. Arrencava al segon lloc de la graella i va caure al quart en els primers metres, cosa que el va obligar a remuntar frenèticament, com si tingués pressa. Després de l'avaçament a Rossi i Álvaro Bautista, no va trigar a atrapar Stefan Bradl, el líder fins aleshores, en un dels revolts més tancats del circuit. Molt meritori, també.

Pel que fa a la resta de favorits pel campionat, la lluita entre Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo per la cinquena posició va oferir, per moments, un dramatisme ple de bellesa, considerant el difícil moment físic que tots dos viuen. Afortunadament, el Mundial inicia ara unes petites vacances fins al 16 d'agost i tindran temps per refer-se.

Aleix Espargaró, que està fent una temporada excel·lent, no va tenir sort a Laguna Seca i va caure molt aviat, en la cinquena volta.

Primers classificats del G. P. dels Estats Units

1. Marc Márquez (HONDA) 00:44:00.695
2. Stefan Bradl (HONDA) +00:00:02.298
3. Valentino Rossi (YAMAHA) +00:00:04.498
4. Álvaro Bautista (HONDA) +00:00:04.557
5. Dani Pedrosa (HONDA) +00:00:09.257
6. Jorge Lorenzo (YAMAHA) +00:00:12.970
7. Cal Crutchlow (YAMAHA) +00:00:15.304
8. Nicky Hayden (DUCATI) +00:00:33.963
9. Andrea Dovizioso (DUCATI) +00:00:34.129
10. Héctor Barberá (FTR) +00:01:02.369
Anar al contingut