Motociclisme

Marc Márquez es proclama campió del món de Moto2 després de ser tercer a Austràlia

Marc Márquez ja és campió del mòn de Moto2 després d'arribar en tercera posició al Gran Premi d'Austràlia, en una cursa que ha guanyat Pol Espargaró. Márquez, que va caure fa una setmana a Malàisia, no ha desaprofitat la segona ocasió per coronar-se campió. És el segon títol mundial per al jove pilot cerverí, que ja va imposar-se a la categoria de 125 l'any 2010. Marc Màrquez tornarà dimarts a Barcelona i divendres rebrà un homenatge a Cervera.

Marc Márquez ja és campió del món de Moto2 després d'arribar en tercera posició al Gran Premi d'Austràlia, en una cursa que ha guanyat Pol Espargaró. Márquez, que va caure fa una setmana a Malàisia, no ha desaprofitat la segona ocasió per coronar-se campió. És el segon títol mundial per al pilot cerverí, de només 19 anys, que ja va imposar-se a la categoria de 125 l'any 2010. Marc Màrquez tornarà dimarts a Barcelona i divendres rebrà un homenatge a Cervera

A la segona ha anat la vençuda per a Marc Márquez, que va perdre al Gran Premi de Malàisia la primera oportunitat de proclamar-se campió després d'una inoportuna caiguda. El pilot de Repsol-CatalunyaCaixa no ha pres riscos a Phillip Island, conscient que no li calia guanyar la cursa per emportar-se el títol. La prova ha sigut per a Pol Espargaró, que d'aquesta manera s'assegura pràcticament el subcampionat, i Márquez ha entrat tercer, darrere d'Anthony West.

Progressió espectacular

Márquez continua d'aquesta manera la seva sensacional progressió des que l'any 2008 va irrompre al Mundial amb només 16 anys. Li van caldre dos anys per adjudicar-se el títol de la tercera categoria -llavors anomenada 125- i l'any passat, en l'estrena a Moto2, ja va estar lluitant fins al final pel títol amb Stefan Bradl, però va haver de claudicar davant l'alemany, més regular que ell. La superioritat del cerverí aquest any a la categoria ha estat només discutida en algunes fases de la temporada per Pol Espargaró.

L'any que ve, Márquez s'estrenarà a MotoGP, cobrint el lloc que deixa Casey Stoner i compartint equip amb Dani Pedrosa. L'emoció està servida.

Cortese guanya a Moto3 i Maverick cau

L'alemany Sandro Cortese ha aconseguit a Phillip Island la cinquena victòria de la temporada i la segona consecutiva. El pilot de KTM, sortint des de la "pole", no ha donat opció als rivals. Ha arribat davant del portuguès Oliveira i de l'australià Arthur Sissis

Cal destacar també el quart lloc del barceloní Àlex Rins. Maverick Viñales no ha tingut un bon dia i s'ha hagut de retirar en la quinzena volta, quan ha anat per terra.