Marginedas arribant a l'aeroport de Barcelona després del seu segrest
Marginedas arribant a l'aeroport de Barcelona després del seu segrest
Barcelona

Marc Marginedas reconeix un dels suïcides dels atemptats de Brussel·les com un dels seus carcellers

El reporter d'"El Periódico" va estar segrestat per Estat Islàmic entre el mes de setembre del 2013 i el mes de març del 2014

RedaccióActualitzat

El periodista del diari "El Periódico" Marc Marginedas ha reconegut un dels suïcides dels atemptats de l'aeroport de Brussel·les com un dels carcellers del seu segrest a Síria ara fa dos anys. Marginedas va estar segrestat per Estat Islàmic entre el mes de setembre del 2013 i el mes de març del 2014.

En un reportatge que publica aquest diumenge el diari, titulat "el carceller amable", Marginedas explica que Najim Laachraui, que a Síria es feia dir Abú Idriss, "era, amb diferència, el més articulat, intel·ligent i reflexiu dels carcellers de parla francesa que ens van custodiar, des d'octubre del 2013 fins a final de desembre d'aquell any, en una masmorra pròxima a Alep".

Marginedas explica també que va entaular amb Laachraui una conversa que "era gairebé una xerrada d'amics, en to cordial, en la qual gairebé ens vam arribar a oblidar que dos dels interlocutors érem ostatges privats de llibertat, i el tercer, un carceller que en qualsevol moment podria rebre l'ordre d'executar-nos".

El reporter d'"El Periódico" va arribar a la conclusió que Laachraui "no obtenia plaer observant el dolor aliè, ni infligint-lo sense provocació prèvia", però no no va arribar a dubtar mai que "pogués tremolar-li la mà si rebia l'ordre de matar".

L'última ocasió en què Marginedas va veure Laachraui va ser a finals de gener del 2014, quan li va demanar unes dades familiars i la contrasenya de la seva pàgina de Facebook, on després li van canviar el seu nom per un altre en àrab.

De Laachraui se sospita que, a més de l'atemptat a l'aeroport de Brussel·les, també va estar implicat a la xarxa que va dur a terme els atemptats de París del passat 13 de novembre en els quals van morir 130 persones, ja que el seu ADN es va trobar en el material explosiu utilitzat a la capital francesa.

 

 

Anar al contingut