Barcelona

Maragall participa en un acte del PSC i reclama grup propi a Madrid

Pasqual Maragall ha tornat a assistir a un acte del PSC. Un any després que es va donar de baixa de la formació, l'expresident de la Generalitat ha accedit a participar en un acte commemoratiu de la fundació del partit. És el primer acte dels socialistes catalans a què assisteix des que es va donar de baixa com a mostra de desacord amb l'actual direcció. Maragall, que ha entrat darrere de José Montilla, ha fet un discurs i ha aprofitat per demanar un grup propi del PSC al Congrés dels Diputats, a Madrid.

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat i del PSC, Pasqual Maragall, ha reaparegut en un acte dels socialistes catalans. Maragall ha accedit a participar en un acte dels socialistes catalans per commemorar els 30 anys de la fundació del seu antic partit. L'exdirigent de la formació ha fet, fins i tot, un discurs en un acte amb una nombrosa presència d'oradors a l'Auditori de Barcelona.

L'actual president de la Generalitat, José Montilla, i Pasqual Maragall han entrat alhora i acompanyats pels responsables i alts càrrecs del partit a l'auditori del Fòrum i s'han assegut de costat. L'acte l'han obert històrics del PSC com Josep Verde Aldea, Lluís Armet, Salvador Clotas o Josep Maria Triginer. Finalment, també han parlat Maragall i Montilla. L'expresident ha opinat obertament com si fos un militant crític més i ha tornat a reclamar al PSC que tingui grup propi al Congrés dels Diputats i que el partit adopti el sistema de primàries per triar el candidat a la Generalitat.

L'expresident, que ha estat rebut amb una afectuosa ovació, també ha tingut paraules emotives en què ha assegurat que "políticament", els anys "més feliços" de la seva vida els ha passat "com a socialista primer i com a ciutadà pel canvi després". Maragall ho ha reblat dient que ni ell ni la seva dona, Diana Garrigosa, que segons l'expresident no ha pogut venir, encara que ja no siguin socialistes de carnet mai deixaran "d'agrair de tot cor" els seus anys del PSC.

Per la seva banda, Montilla ha elogiat la figura de Pasqual Maragall i l'ha definit com un element propi del partit "amb carnet o sense". L'actual president de la Generalitat ha agraït "molt especialment" la presència del seu antecessor al càrrec.

Després dels elogis, Montilla ha volgut mirar endavant i ha demanat als assistents que pensin en el futur amb ambició, tal com, ha dit, han fet els dirigents anteriors. De Maragall n'ha ressaltat l'arribada a la presidència de la Generalitat i el lideratge del procés d'un nou Estatut.

El discurs de l'actual líder dels socialistes catalans ha estat un homenatge a aquest i altres dirigents històrics, entre els quals ha destacat Joan Reventós, per a qui ha demanat un aplaudiment que ha estat molt llarg i amb el públic dret. També ha evocat especialment l'exministre Ernest Lluch i Jordi Solé Tura.

A l'acte, que s'ha celebrat a la sala de cambra de l'Auditori de Barcelona, hi han assistit uns 600 dirigents i afiliats socialistes, entre ells el president de la Generalitat, José Montilla; el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal; l'exalcalde Joan Clos; el ministre de Treball i Immigració, José Corbacho, i el portaveu del partit, Miquel Iceta.

Primer acte, un any després

L'expresident de la Generalitat i del PSC, Pasqual Maragall, ha accedit a participar en un acte dels socialistes catalans per commemorar els 30 anys de la fundació del seu antic partit. És el primer acte del PSC en què participa Maragall des que es va donar de baixa com a militant, l'any passat, com a mostra de desacord amb l'actual direcció.

El PSC fa dies que li va fer arribar la invitació a l'acte, després de la seva absència en una commemoració anterior preparada per als militants que mantenen el carnet des del primer dia. El fet que el partit no invités Maragall a l'acte del Palau Sant Jordi de Barcelona al mes de maig va aixecar queixes dins mateix de la formació, en especial d'Antoni Castells i Ernest Maragall.

El dia 16 de juliol farà 30 anys del congrés que va donar origen a l'actual PSC a partir de la integració del PSC-Congrés, el PSC-Reagrupament i la Federació Catalana del PSOE.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut