Barcelona

Maragall inaugura la vida d'expresident amb una oficina a la Diagonal

Pasqual Maragall comença una nova etapa com a expresident de la Generalitat, condició que li atorga una oficina i una pensió a càrrec dels pressupostos públics. Maragall, com ja va fer Jordi Pujol fa tres anys, obrirà el seu despatx a l'avinguda Diagonal, entre la Rambla de Catalunya i el Passeig de Gràcia, al costat de la Diputació de Barcelona.

Actualitzat
Entre els avantatges de ser expresident, Maragall podrà disposar de tres persones amb dedicació especial, vehicle oficial amb xofer i serveis de seguretat. El fins avui president en funcions percebrà una assignació del 80% del sou de president durant una legislatura i, després, una pensió vitalícia del 60% del salari percebut com a president.

D'acord amb la llei 6/2003 de l'Estatut dels expresidents de la Generalitat, l'excap del govern català percebrà un salari mensual equivalent al 80% del seu sou per un període equivalent a la meitat del temps que ha estat en el càrrec i, com a mínim, per una legislatura. Les assignacions que cobrarà Maragall en virtut d'expresident de la Generalitat seran incompatibles amb les de qualsevol altre càrrec públic o de lliure designació remunerat.

Pel que fa al protocol, i com a novetat perquè per primera vegada a la història contemporània del país hi ha dos expresidents de la Generalitat, Pasqual Maragall s'haurà de situar per darrere de Pujol en els actes oficials a què assisteixin tots dos.
Anar al contingut