La comissió bilateral Estat-Generalitat es farà la setmana vinent

El conseller Maragall recalca que no es renuncia al dret a l'autodeterminació

RedaccióActualitzat

La comissió bilateral Estat-Generalitat es reunirà la setmana vinent, segons ha manifestat el conseller Ernest Maragall després de les reunions que ha mantingut aquest dilluns a la tarda amb els ministres Josep Borrell i Meritxell Batet.

Segons ha explicat Maragall en una roda de premsa al Centre Cultural Blanquerna, la delegació de la Generalitat a Madrid, la conversa amb Borrell ha estat "clara i franca". Han tractat qüestions pendents sobre la interpretació de normatives i sobre el funcionament de l'acció exterior catalana i les relacions amb la Unió Europea, amb els estats membres i amb altres estats.

Segons el conseller, "més que resultats hi ha hagut intercanvi de criteris", si bé ha valorat positivament "la voluntat de trobar camins de col·laboració".

La Generalitat considera irrenunciable el dret a l'autodeterminació

Quant a l'entrevista amb Batet, ha manifestat que havia estat sobre temes més concrets i, per tant, "més útil". Ha assenyalat que la reunió de la comissió, a part d'inversions pendents o conflictes de competències, ha de contemplar explícitament "la qüestió dels drets i llibertats a Catalunya" i de com s'avança cap a l'expressió dels ciutadans catalans sobre el seu futur "mitjançant el vot".

Maragall ha deixat clar que "ens trobem en una situació d'excepcionalitat" i que "no es pot acceptar com a normal que hi hagi representants polítics a la presó i a l'exili. 

Les reunions han estat les primeres de les diferents trobades sectorials entre ministres i consellers després de la que van tenir el president espanyol, Pedro Sánchez, i el català, Quim Torra. Aquesta trobada va començar una etapa de desglaç tot i el desacord sobre el dret d'autodeterminació defensat per l'executiu català.

ARXIVAT A:
Ernest Maragall
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut