Barcelona

Maragall diu que un pacte entre CiU i el PSC seria una "fórmula perillosa" de govern

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha afirmat que un pacte entre CiU i el PSC no seria una bona fórmula de govern perquè, segons diu, seria perillós i portaria problemes molt grans. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Maragall també ha revelat que ja fa un any el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, li va deixar clara la seva preferència per José Montilla com a presidenciable del PSC. D'altra banda, el president català ha advertit que el fet que l'Estatut s'hagi aprovat no vol dir que el seu desplegament estigui garantit i ha fet una crida a "estar sempre alerta".

Actualitzat

Maragall ha sentenciat que la sociovergència no seria una bona fórmula de govern. I és que, pel president, un pacte postelectoral entre CiU i el PSC seria una fórmula perillosa de govern i portaria problemes de grans dimensions. En l'entrevista a "Els matins de Catalunya Ràdio", Maragall també ha revelat que ja fa un any el president espanyol li va deixar clara la seva preferència per José Montilla com a presidenciable del PSC, i que mai li va amagar el que pensava.

En qualsevol cas, Pasqual Maragall ha defensat la seva independència personal a l'hora de presentar la renúncia a la presidència de la Generalitat. En aquest sentit, ha assegurat que Rodríguez Zapatero no va crear mai les condicions adients perquè no és pogués presentar com a president, sinó que les va crear ell mateix, especialment per una qüestió d'edat. Pel que fa a la seva permanència a la presidència del Partit dels Socialistes de Catalunya, el president ha assegurat que sempre està disponible.

D'altra banda, el president ha advertit que el fet que l'Estatut s'hagi aprovat no vol dir que el seu desplegament estigui garantit i, per tant, "cal estar sempre alerta". Maragall també ha definit l'Estatut com un pas endavant en l'encaix de Catalunya i Espanya, però ha rebutjat considerar-lo com una solució definitiva perquè, segons ha dit, "els materials sempre es gasten". Sobre el reconeixement per part d'Espanya que Catalunya és una nació, ha dit que suposa un avenç que CiU ni s'havia plantejat mentre donava suport als governs del PSOE i del PP "tapant-se el nas".

Finalment, el president de la Generalitat s'ha referit a la polèmica per les referències del Papa a l'islam i ha qualificat d'error les paraules del pontífex.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut