Barcelona

Maragall diu que no li estranyaria que el PP portés ara la LEC al Constitucional

Tal com ja va avançar Catalunya Ràdio divendres passat, el Consell Consultiu ha afirmat aquest dilluns que el projecte de llei d'educació respecta la Constitució i l'Estatut, tot i que ha trobat inconstitucionals alguns aspectes formals del text. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, creu que seria coherent amb la seva actitud que ara el Partit Popular volgués portar el text al Tribunal Constitucional.

Actualitzat
El Consell Consultiu ha avalat el gruix del projecte de llei d'educació de Catalunya, malgrat que troba inconstitucionals alguns aspectes tècnics dels articles relacionats amb la Formació Professional i el Consell Escolar.

El dictamen del Consultiu, que s'ha presentat al registre del Parlament aquest dilluns al matí, diu que el títol lingüístic de la futura llei respecta la Constitució i l'Estatut, tal com ja va avançar divendres Catalunya Ràdio.

Precisament, la qüestió lingüística va ser una de les raons principals per les quals el Partit Popular va portar la llei al Consultiu. Sobre la possibilitat que el PP acabi portant la llei al Tribunal Constitucional, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha dit que no li estranyaria ja que això concordaria amb la trajectòria dels populars.

A partir d'ara, els grups parlamentaris poden presentar noves esmenes al dictamen del Consell Consultiu. El projecte de llei d'educació està previst que s'aprovi al Ple del Parlament al mes de juliol.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut