S'Agaró

Maragall desvela el seu futur i apunta al consell d'administració del consorci que gestiona l'Airbus

En paraules del mateix Maragall: "Ja li he dit a Zapatero que he de ser en el consell d'administració de l'empresa aeronàutica que controla Airbus i crec que aviat hi seré". L'encara president de la Generalitat ja té clar doncs, quin serà el seu destí després de passar el testimoni a José Montilla. Lluny de retirar-se, Maragall es marca com a objectiu treballar per l'Euroregió. El primer pas serà passar a formar part del consell d'administració del consorci, amb seu a Tolosa de Llenguadoc. Aquesta ciutat també és el centre de l'Euroregió, el marc polític preferent en què Maragall vol desenvolupar la seva futura activitat.

Actualitzat

Maragall ha desvelat part del seu futur polític i personal en la cloenda de les Jornades d'Economia de s'Agaró, un dels seus últims actes com a president de la Generalitat en funcions. El dirigent socialista ha defensat la importància d'Europa per al futur de Catalunya. En aquest sentit, ha fet bandera del seu projecte de l'Euroregió. Segons creu, en el futur cal ser al capdavant de la zona, un territori amb 18 milions d'habitants i amb l'empresa d'aviació més important del món.

Pasqual Maragall també ha aprofitat el seu discurs per reivindicar la seva aposta per la francofonia, assenyalant que "jo sóc partidari dels quatre idiomes, els tres de sempre i el francès, perquè estem al costat i el millor que podem fer és anar junts en molts temes".

En el seu parlament Maragall ha aprofitat per defensar la seva obra de govern al capdavant del tripartit, si bé ha reconegut que "aquesta ha estat una legislatura una mica més breu del que és habitual però també més intensa, ja que hem redactat la llei del país, cosa que només passa una vegada cada 25 anys".

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha aprofitat l'acte per acomiadar-se de Maragall assenyalant que la clausura de les jornades era a més a més, "un homenatge al president i a l'amic que al llarg d'aquests anys sempre hem tingut a prop". Per això, se li ha lliurat, al president de la Generalitat, una placa commemorativa d'aquestes jornades i al final s'ha fet un foto de grup amb tots els ponents.



VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut