Barcelona

Maragall creu que convocar eleccions en dia laborable hauria tingut costos empresarials

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha justificat la decisió de convocar les eleccions catalanes l'1 de novembre pels costos empresarials que comportaria fer-les un dia laborable tal com li demanava el PSC. També veu aquesta data més beneficiosa per a la participació. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Maragall ha advertit que vol tenir veu en la confecció de la llista electoral. Respecte a l'escenari de l'endemà de l'1-N, Maragall no aposta per la sociovergència.

Actualitzat
"El cafè de la República" ha portat als estudis de Catalunya Ràdio el president de la Generlitat, Pasqual Maragall. En l'entrevista que li ha fet Joan Barril, el president ha justificat la seva decisió contra pronòstic de convocar les eleccions anticipades per Tots Sants. Diu que en ser un festiu intersetmanal pot afavorir més la participació que no pas un diumenge. En canvi, no hauria vist bé fer-les un dia laborable, tal com li havien reclamat els òrgans de direcció del seu partit, perquè, segons ha dit, l'impacte en les empreses seria negatiu.

Maragall ha passat pel número 614 de l'avinguda Diagonal el dia abans de participar en el Consell Nacional que el seu partit celebrarà a Tarragona per designar José Montilla com el nou candidat a les eleccions catalanes. El president ha assegurat que farà campanya al seu costat, tot i que també farà actes en solitari. Abans, però, caldrà elaborar la llista electoral i, en aquest procés, Maragall ha indicat que vol que el PSC tingui en compte els seus criteris.

Les eleccions marcaran un nou escenari polític al país. L'endemà de l'1 de novembre podria haver-hi un context d'incertesa que obligués a formar pactes entre els partits per obtenir una majoria parlamentària. En aquesta tessitura, Maragall no ha descartat res, però més aviat s'ha inclinat per rebutjar un pacte entre els dos grans partits. Maragall no creu que l'anomenada sociovergència arribi a veure la llum.
Anar al contingut