Barcelona

Maragall afirma que Zapatero comet l'"error conceptual" de confondre Catalunya amb el nacionalisme català

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha afirmat que el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha comès el mateix "error conceptual" que van cometre històricament els seus antecessors Felipe González i Adolfo Suárez en "confondre Catalunya amb el nacionalisme català". Així ho ha subratllat Maragall a la sessió de control al president català en el ple parlamentari, en la qual per limitació de temps no ha pogut estendre's a explicar els seus arguments sobre aquest punt, ni concretar si es referia al pacte sobre l'Estatut que va tancar Zapatero amb el líder de CiU, Artur Mas.

Actualitzat
"Ho he comprovat, ho he repassat, ho he estudiat, ho he mirat i sempre ha estat així. A Madrid es confon Catalunya amb el nacionalisme català. Històricament es confon Catalunya amb el nacionalisme català, la qual cosa és un error important. Potser no és un error que porti a grans errors de pràctica política, però és un error conceptual", ha afirmat.

Maragall, per qüestions de limitació de temps, no ha pogut estendre's per explicar els seus arguments sobre aquest punt. Amb tot, Maragall ha al·ludit indirectament al pacte per l'Estatut que va tancar Zapatero amb el president de CiU, Artur Mas. Amb tot ha indicat: "Esteu tranquils, perquè ja ho explicaré. Si no ho acabo, continuarem".

Segons Maragall, "aquest va ser el cas de Suárez, ha estat el cas de Felipe González i ha estat també el cas de José Luis Rodríguez Zapatero, en alguna mesura".

El president ha explicat que tot i que el líder del PSC a finals dels anys setanta, Joan Reventós, "va guanyar les primeres eleccions democràtiques", Suárez va menysprear el PSC i va privilegiar les seves relacions amb el president de la Generalitat republicana a l'exili, Josep Tarradellas, d'ERC.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut