Futbol

Maradona dóna totes les eines a Messi perquè sigui el líder indiscutible i classifiqui l'Argentina per al Mundial

La classificació de l'Argentina per al Mundial del 2010 penja d'un fil. Maradona continua qüestionat pels mals resultats, les seves relacions amb la Federació s'enterboleixen i el "Pelusa" ha deixat entreveure que podria deixar el càrrec de seleccionador. Sens dubte, no és el millor ambient per afrontar els transcendentals partits que han de jugar contra el Perú i l'Uruguai. L'objectiu és mirar d'evitar la repesca i enllestir al més aviat possible la classificació per a Sud-àfrica. De moment, des del Perú ja han avisat. La defensa sobre Leo Messi serà implacable.

Actualitzat
Maradona ha acabat cedint a l'evidència i ha optat per posar-se en mans de Leo Messi perquè el blaugrana tiri del carro i classifiqui l'Argentina per al Mundial. Per aquest motiu, contra el Perú, el "Pelusa" alinearà un equip fet a mida per al crac blaugrana.

Pablo Aimar, que feia dos anys que no anava a la selecció, ha estat convocat per Maradona en un acte gairebé de desesperació. La intenció és que un jugador de toc com és Aimar faci de Xavi i Iniesta a l'Argentina per treure el màxim rendiment d'un Messi que acumula crítiques al seu país. L'objectiu de tot plegat: aconseguir el que fins ara ha estat impossible: que el Messi de l'Argentina rendeixi igual o millor que el Messi del Barça.

I és que la pressió en la concentració és total. L'Argentina està obligada a guanyar els dos partits per assegurar-se anar al Mundial. Enmig de tot, i quan es demana més unió que mai, Maradona amenaça d'abandonar el càrrec després de jugar aquests dos partits. Ha deixat caure que podria abandonar si alguns aspectes no milloren, com ara el fet que Carlos Bilardo, director tècnic de la Federació Argentina, ha pres decisions sense consultar-lo.

L'afer arriba en el pitjor moment per a l'Argentina, que es juga la classificació per al mundial del 2010 en els dos pròxims partits contra el Perú i l'Uruguai. La bona notícia per a Maradona li arriba des del vestidor, amb un missatge ple de caliu. Jonás Gutiérrez assegura que l'equip està amb el tècnic i que li donen ple suport.

El que sí que deuen tenir al cap els argentins són avisos com els que els han enviat alguns jugadors de la selecció del Perú. Asseguren que el marcatge sobre Leo Messi serà implacable.
Anar al contingut