Mar Serna va ser consellera de Treball amb el tripartit de Montilla

Mar Serna, exconsellera del tripartit, vocal catalana al nou CGPJ a proposta del PSOE

RedaccióActualitzat

L'exconsellera Mar Serna serà vocal del nou Consell General del Poder Judicial, segons ha pogut confirmar TV3. Serna va ser consellera de Treball amb el tripartit presidit per José Montilla.

És magistrada social, té una àmplia experiència laboralista i és membre de l'Associació de Dones Jutges.

Fonts jurídiques han explicat a TV3 que, tot i que en el seu nom havia sonat des d'un principi, la seva entrada en la llista finalment ha estat conseqüència de l'efecte dòmino que va provocar el rebuig de Victòria Rossell, proposat per Podem. Això ha fet caure un altre candidat, Diego Íñiguez, per respectar la paritat pactada inicialment.

Mar Serna ha rebut amb molta satisfacció la proposta, segons fonts jurídiques, perquè creu que hi ha molt camí per fer en el màxim òrgan de govern de jutges i magistrats.

La inclusió de Serna en la llista pactada entre PP i PSOE ha estat òbviament interpretada en clau política i alguns sectors hi han volgut veure un gest al PSC i a ERC.

 

 

El nom de Serna és ben vist des de diversos sectors. A banda de la seva experiència en l'àmbit laboral i com a magistrada, es destaca la seva feina a l'Associació de Dones Jutges.

Serna va ser consellera de Treball entre els anys 2006 i 2010, en el tripartit presidit per José Montilla. En el de Pasqual Maragall havia estat directora de Relacions Laborals.  

Els noms s'hauran de votar al Congrés

Mentrestant, alguns dels noms pactats han començat a sotmetre's a l'examen del Congrés, i el PP ha deixat clar que va acceptar totalment a contracor el magistrat José Ricardo de Prada, que va ser el més crític en la sentència de Gürtel.

Els candidats que han començat a passar l'examen hauran de ser votats pel ple del Congrés en principi dijous que ve, i hauran de rebre el suport de tres cinquenes parts de la cambra.

ARXIVAT A:
PSCPSOEPedro SánchezJudicialCGPJ
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut