Manuel Valls en l'acte al CCCB (EFE)
Manuel Valls en l'acte al CCCB (EFE)
Barcelona

Manuel Valls: "Vull ser el pròxim alcalde de Barcelona"

L'exprimer ministre francès planteja un "plataforma ciutadana" i confia obtenir més suports a banda del de Ciutadans

Irene VaquéActualitzat

Manuel Valls es presentarà a les eleccions municipals de l'any que ve amb la intenció d'aconseguir situar-se al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona. Ho ha anunciat en un acte aquest dimarts al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona:

"Vull ser el pròxim alcalde de Barcelona"

 

 

Valls ha plantejat una "plataforma ciutadana" per assolir aquest objectiu i ha dit que confia obtenir el suport de més d'un partit. Per ara té el de Ciutadans:

"Proposo la creació d'una plataforma ciutadana. Vull formar una plataforma transversal que integri tots aquells que vulguin col·laborar amb l'objectiu de tornar a veure Barcelona sent ciutat de referència mundial.

"Hi haurà partits que em donaran suport, com ja ho ha fet públicament Ciutadans, però el meu desig és que siguin molt més. Tenim temps, molt temps. Sé que alguns han dit que no. Jo em mantindré sempre obert al diàleg sense sectarisme."

 

De fet, l'aspirant a l'alcaldia ha pronosticat que encara hi pot haver "moviments" a les llistes:

"Abans d'anunciar la meva candidatura ja s'han produït moviments, i això potser no s'ha acabat encara. Vull aprofitar aquest moment per convidar tots aquells que creguin que poden col·laborar en aquest projecte. Serà ambiciós, inclusiu i de respecte.

Vull convidar primer de tot els barcelonins. A tots. Aquells que es reconeixen en la cultura catalana i el catalanisme, sense sectarisme. A tots els castellanoparlants, que han vingut d'altres llocs d'Espanya i els estimem. I als que han vingut de tot el món."

 

 

Valls s'ha definit com "un candidat independent" que tindrà "respecte per a tots els interlocutors" i, davant del "fracàs" que li ha desitjat el president de la Generalitat, ha replicat:

"Sóc un home d'esquerres. Vinc del socialisme francès, amb principis i valors republicans. Però jo sóc un candidat independent.

No estic contra els partits que fan viure la democràcia, de cap manera puc estar-hi. El lloc on se'm trobarà és el respecte pel diàleg polític i per a tots els interlocutors. No vull el fracàs de ningú, vull que Barcelona guanyi."

 

L'aspirant a la cursa municipal barcelonina també ha carregat contra els que defensen la ciutat com a "capital d'una imaginària república catalana" i ha considerat que Barcelona ha de ser el punt de partida per superar les "divisions":

"El procés independentista ha intentat posar Barcelona en una cruïlla d'incerteses que no es podrà resoldre exercint una equidistància forçada."

"La confrontacio constant i l'utilització de l'espai públic com element de suport al projecte independentista exclouen gran part, sinó la majoria, de ciutadans de Barcelona, que no se senten representats en aquest projecte."

"L'independentisme intenta projectar la idea d'una Barcelona capital d'una imaginària república catalana. Barcelona no és això ni li interessa ser-ho."

"Barcelona ha ser inici de la solució per superar les divisions que es viuen a Catalunya."

 

En un discurs pronunciat majoritàriament en català, però amb algunes intervencions en castellà i un apunt en francès, Valls ha reivindicat el seu vincle amb Barcelona, amb una relació "íntima i constant".

Ha repassat els seus orígens familiars, des del seu pare Xavier, pintor, fins al seu besavi Josep Maria, que va ser "regidor de la ciutat i president de la Cambra de Comerç", i també les estades a la ciutat, les coneixences amb el món artístic, intel·lectual i polític, el seu "amor pel Barça" i el "primer amor":

"No puc oblidar el primer 't'estimo', que precisament em va sortir així, i no 'je t'aime' o 'te quiero'."

L'exmembre del govern francès ha considerat que la ciutat s'està "deteriorant" i necessita un "canvi de rumb i un lideratge nou com més aviat millor". Entre els reptes que ha citat, la gestió del turisme, l'habitatge, la mobilitat sostenible i la lluita contra l'incivisme i els narcopisos:

"Hem vist escenes de gran violència respecte els turistes, que han generat debat a tot al món i han marcat la conversa a les xarxes socials. No podem permetre que el nom de Barcelona s'associï a narcopisos, top manta o delinqüència."

Com a aval de la seva trajectòria, ha parlat del seu llegat d'11 anys a l'alcaldia d'Evry, de l'experiència com a primer ministre i al govern de França "en temps difícils". 

Valls s'ha compromès a quedar-se a Barcelona fins i tot si no surt escollit alcalde:

"Vull ser molt clar: visc a Barcelona, dono classes a Esade i hi treballaré. Passi el que passi em quedaré. Sóc barceloní. És, per davant de tot, una opció personal, de vida. Ho dic amb molta emoció. No és un sacrifici. És un acte de fe per Barcelona."

L'exprimer ministre i exministre de l'Interior francès ha anunciat també que, a partir de la setmana que ve, deixarà de ser diputat i conseller municipal, càrrecs que mantenia i que li han valgut crítiques un cop ja s'havia centrat en la cursa per Barcelona.
 


Valls ha anunciat la intenció de lluitar per l'alcaldia en un acte amb la seva germana Giovanna -que en els últims temps ha estat molt crítica amb ell per les seves opinions sobre el procés independentista- en primera fila i amb la imatge de la rajola de Barcelona, el panot de la flor, al darrere. Al faristol, les paraules "Valls BCN 2019".

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut