L'ex-primer ministre francès Manuel Valls, aquest dilluns entrevistat a Antena 3
L'ex-primer ministre francès Manuel Valls, aquest dilluns entrevistat a Antena 3
Madrid

Manuel Valls sobre l'1-O: "Les imatges van commoure, però no va haver-hi morts"

L'ex-primer ministre francès d'origen català expressa suport a Mariano Rajoy i nega la possibilitat que la Unió Europea mediï en el conflicte polític català

RedaccióActualitzat

Manuel Valls, ex-primer ministre francès, ha entrat avui en el debat sobre la crisi política a Catalunya. Ho ha fet en una entrevista al plató del programa "Espejo Público", de la cadena de televisió Antena 3, durant la qual ha dit que "la idea de la independència de Catalunya és un carreró sense sortida".

Sobre l'actuació policial durant el referèndum de l'1 d'octubre, Valls ha admès que les imatges "van fer mal a Europa", però que no creu que hi hagués tanta repressió com s'ha dit:

"Les imatges van commoure a Europa, però no van haver-hi morts. Van haver-hi ferits, però no va ser una repressió d'un estat totalitari."

Segons Valls, no hi haurà mediació

Valls, que ara és diputat de l'Assemblea francesa, adscrit al partit del president Emmanuel Macron, ha assegurat que Europa mai no reconeixerà una Catalunya independent. Segons ha dit, no hi ha cap possibilitat de mediació europea, perquè "seria posar al mateix nivell el govern espanyol i el català, que no respecta la Constitució":

"Nosaltres hem de donar suport al president Rajoy i, sigui quina sigui la seva decisió, la defensarem. Per descomptat que el diàleg, la convivència i la pau són imprescindibles, però un cap de govern ha de fer respectar la Constitució, que no és només un paper o una carta, sinó el contracte comú d'una nació."

La identitat catalana

Valls, que va néixer a Barcelona, de pare català i mare suïssa, però que ha viscut tota la seva vida a França, no s'ha estat de lligar les seves afirmacions polítiques a la seva opinió sobre quina és la identitat catalana:

"La idea mateixa d'independència de Catalunya és contrària a la identitat catalana i la identitat catalana consisteix a ser català, espanyol i europeu i, si es treu una d'aquestes parts, ja no hi ha Catalunya."

Valls també ha advertit que una hipotètica independència de Catalunya podria encomanar-se a altres llocs, i ha afirmat que "la Unió Europea ha de ser forta. Si els grans estats nació es van partint, Europa caurà."

 

ARXIVAT A:
Independència
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut