París

Manuel Valls reconeix que a França hi ha un "apartheid territorial, social i ètnic"

El primer ministre francès afirma que hi ha discriminacions quotidianes per l'origen familiar, el color de pell i contra les dones

RedaccióActualitzat

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha admès avui que al seu país hi ha discriminació social, fins al punt que ha parlat d'apartheid. Manuel Valls reconeix de manera contundent que el model d'integració social francès no funciona. A l'hora d'analitzar les causes profundes de fets com els atemptats de fa dues setmanes, el primer ministre parla en aquests termes: "La relegació de la perifèria urbana, el gueto, un apartheid territorial, social, ètnic, que s'ha imposat al nostre país. La discriminació quotidiana perquè no ets de bona família ni tens el bon color de pell o perquè ets una dona."

El primer ministre creu que cal obrir els debats que calguin a l'alçada del desafiament que se li planteja a França i que els ciutadans no acceptarien que els polítics tornessin a la seves polèmiques de sempre. Potser seguint el suggeriment, un altre ministre, el de Treball, avui ha assegurat que França està pagant el preu d'haver eliminat el que, per ell, era un element fonamental de la unitat nacional: el servei militar.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut