Manuel Valls: "Em va agradar el discurs del rei després de l'1-O"

RedaccióActualitzat

Nova entrega del programa "Quatre gats" a TV3. L'entrevistat era l'ex-primer ministre francès Manuel Valls. Ha parlat sobre la situació dels refugiats, el panorama polític a Catalunya i el seu futur personal.

Sobre el nacionalisme, Valls assegura que ell és un patriota:

"La pàtria és el contrari al nacionalisme. La meva pàtria és el món."

I sobre la reacció de l'Estat espanyol l'1 d'Octubre i els dies posteriors, ha defensat el paper del rei:

"Em va agradar el discurs del rei després de l'1-O."

 

 

Desfullant la margarida

En l'entrevista, Valls no ha aclarit si serà el candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona. Ha dit que que no descarta presentar-se, però insisteix que ho ha d'estudiar molt bé.

Ja en la presentació de l'entrevista, Valls continuava jugant a despistar i deia que té "moltes idees per a Catalunya i per a Barcelona"

L'exprimer ministre francès ha insistit en la proposta de fer una plataforma de Ciutadans, PSC i PP per guanyar Ada Colau i l'independentisme:

"Jo no he sortit d'un partit a França per entrar a un altre partit. Ara, que hi hagi la idea d'una candidatura, un equip, un projecte que sigui una plataforma oberta i no d'un sol partit... això m'interessa."

El respecte a les institucions

"Jo crec que s'han de respectar les institucions, perquè quan no es respecten ni els polítics ni les institucions, jo crec que no es respecta la democràcia."

Les conseqüències de voler separar Catalunya d'Espanya

"Un acte polític tan greu com voler separar Catalunya de la resta d'Espanya té conseqüències. Conseqüències amb gent a la presó i gent fora del país."

Valls, immigrant, sobre la immigració

Manuel Valls també s'ha esplaiat sobre la immigració, un dels àmbits en què més crítiques va rebre com a primer ministre de França. Ha assegurat que Europa ha de reflexionar sobre "quina immigració vol" i ha argumentat que "no és una qüestió de dretes o d'esquerres":

"No es poden tancar completament les fronteres, però obrir-les seria impossible. Hem de reflexionar sobre quina immigració necessitem per a la nostra economia, per als estudiants o per pagar les pensions."

Valls, d'origen català i andalús i fill de republicà exiliat, ha recordat que ell també va ser immigrant, però diu que va aprendre a ser francès:

"Quan era jove vaig ser un immigrant. No tenia sang francesa, però s'aprèn a ser francès."

ARXIVAT A:
MonarquiaReferèndum 1-OProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut