En primer terme, la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, durant l'acte de celebració del dia de la seguretat privada, el 18 d&…
En primer terme, la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, durant l'acte de celebració del dia de la seguretat privada, el 18 d'octubre de 2016. (Horitzontal)

Manso diu que les mesures sobre els ajuntaments que van obrir el 12-O es prendran des de Barcelona per ''coherència''

Actualitzat

ACN Lleida.-La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha assenyalat que ''qualsevol tipus de decisió'' sobre les mesures que es podrien aplicar a aquells consistoris que van obrir portes el passat 12 d'octubre es prendrà des de la delegació del govern espanyol a Catalunya per tal de seguir un criteri de ''coherència'' entre les quatre demarcacions. En aquest sentit, Manso ha recordat que a Lleida han estat un total de 28 les cartes amb el requeriment que s'han enviat als ajuntaments on es creu que hi va haver activitat el durant la jornada festiva a nivell estatal. Al mateix temps, Manso també ha insistit en què els alcaldes tenen un termini de 20 dies per respondre les preguntes de la carta que estan enfocades a saber quin tipus d'activitat hi va haver al consistori i si en aquesta hi van participar membres de la plantilla de treballadors públics.

Manso ha volgut deixar clar que l'ordre d'enviar les cartes als ajuntaments ha arribat de Barcelona i que per tant la sol·licitud d'informació està coordinada de manera que qualsevol decisió ''es prendrà des d'allà''. S'ha fet així per ''coherència'' i per tal que hi hagi un criteri unificat entre els quatre demarcacions.Les cartes van començar a arribar ahir dilluns a alguns dels 28 ajuntaments de la demarcació de Lleida on es van enviar i aquest dimarts també n'han arribat a la resta. El passat dia 12-O, prop d'una trentena d'ajuntaments van obrir portes i hi van anar a treballar alcaldes i regidors de l'equip de govern. Hi va haver casos com el de Linyola (Pla d'Urgell) i Torrelameu (Noguera), on també hi van anar a treballar funcionaris públics. La majoria d'aquests consistoris estan governats per ERC i la CUP i algun pel PDECAT. Al conjunt de Catalunya, hi ha 58 ajuntaments on s'ha enviat la carta per haver obert el dia de la Hispanitat.

Anar al contingut