Figueres

Manresa prohibirà el burca als equipaments municipals i Terrassa ho rebutja

L'Ajuntament de Manresa ha aprovat amb els vots de CiU, PSC, ERC, PP i PSC una moció per prohibir l'ús del burca als equipaments municipals. El consistori ha admès que hi ha pocs casos d'ús del vel integral a la ciutat, però que s'ha de regular l'ús de les peces que impedeixin identificar una persona. Terrassa, en canvi, ha declinat prohibir l'ús del burca a la via pública i als equipaments públics com havia demanat el PP a través d'una moció. El consistori ha aprovat un text, amb els vots de PSC, ICV-EUiA, ERC i CiU, en què insta la Generalitat i l'Estat a establir un marc comú de regulació de les peces de roba que cobreixen la cara.

Actualitzat
A Manresa l'Ajuntament s'ha compromès a revisar la normativa municipal per vetllar perquè tothom pugui ser identificat als equipaments públics. El consistori ha aprovat un text que ha substituït el de la Plataforma per Catalunya, que és la formació que havia encès el debat sobre el tema. ICV i les CUP hi han votat en contra perquè han argumentat que amb les mesures proposades no se solucionava res. 

L'Ajuntament de Terrassa, per la seva part, ha decidit traslladar la responsabilitat de legislar sobre el vel integral a la Generalitat. 

Les ciutats bagenca i vallesana no són les úniques que voten aquesta setmana sobre l'ús del burca. Aquest dimarts serà el torn de l'Hospitalet de Llobregat i dimecres, de Sant Adrià de Besòs.

Les mocions sobre el burca o el nicab, però, continuaran durant tot l'estiu. Aquest dilluns s'ha fet públic que Figueres en prohibirà l'ús en el ple del mes d'agost, gràcies a una modificació de l'ordenança municipal de civisme on es prohibirà entrar als locals municipals amb la cara tapada. L'ordenança no fa esment específic del burca ni del vel integral, sinó que ho prohibeix en termes generals i sense concretar la peça de vestir. Per la seva banda, el Partit Popular ja ha anunciat mocions sobre aquesta qüestió a Roses, Palafrugell i Mataró.

Altres ciutats catalanes com Lleida, Tarragona, el Vendrell i Barcelona ja han decidit prohibir l'ús del burca i el nicab als espais municipals.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut