L'Ajuntament de Manresa projecta un dels 'mappings' elaborats per l'espectacle 'Cadàver exquisit'. Imatge del 6 d'…
L'Ajuntament de Manresa projecta un dels 'mappings' elaborats per l'espectacle 'Cadàver exquisit'. Imatge del 6 d'octubre del 2010. (Horitzontal)

Manresa descobreix el resultat d'un espectacle confeccionat 'a cegues' per quatre artistes catalans

ACN Manresa.-Una cançó-poema convertida en recital, amb música composta expressament per a ella i amb un espectacle audiovisual coreogràfic que gira al seu voltant. Aquest ha estat el resultat que, sense saber-ho, quatre artistes catalans han creat conjuntament i 'a cegues' seguint un joc de creació i invenció col·lectiva inventat pels surrealistes a principis del segle XX. La proposta, que ha estat un encàrrec de la Fira Mediterrània, vol subratllar la vessant més participativa de la Fira i és que, a tot això, s'hi ha sumat la participació d'un grup de persones grans i els Gegants de Manresa. 'Cadàver Exquisit' ha estat el segon dels tres espectacles, juntament amb 'Vertical Dance' i 'Mar de Fuelles', que aquest vespre han donat el tret de sortida a la 19a edició de la Fira Mediterrània de Manresa.

El cadàver exquisit és un joc que van inventar els surrealistes a principis del segle XX i que consistia en crear una obra d'art amb aportacions parcials de diversos participants, de manera que l'obra s'anava barrejant i alimentant de forma successiva. A partir d'aquesta idea, la Fira Mediterrània va proposar a quatre artistes catalans que participessin a cegues en la creació d'un dels espectacles inaugurals del certamen. Així doncs, l'obra s'ha anat confeccionat en diferents trams pel músic David Carabén, l'actriu Mercè Sampietro, el grup Cabo San Roque i el coreògraf Toni Mira.El punt de partida va ser proposat a David Carabén, qui va escriure una cançó-poema a partir d'una fotografia de Francesc Català-Roca on es veu un grup de persones ballant en una Festa Major. La següent artista va ser l'actriu Mercè Sampietro qui, sense saber qui era l'autor del poema, va interpretar-lo i recitar-lo. El tercer pas va arribar de la mà del grup de música Cabo Sant Roque, qui va rebre l'encàrrec d'afegir una composició musical al poema recitat. El quart i últim pas ha anat a càrrec de Toni Mira, qui s'ha encarregat de crear un espectacle audiovisual i coreogràfic treballant juntament amb un grup de gent gran i els Gegants de Manresa. 'Cadàver exquisit' és un dels tres espectacles inaugurals, tots ells estrenes absolutes i coproduïts per la Fira Mediterrània de Manresa. La triple proposta vol subratllar les facetes essencials de la fira: la tradició, la innovació, i la participació. Més de 300 espectacles durant quatre diesLa Fira Mediterrània de Manresa compta en la seva 19a edició amb més de 300 espectacles -38 estrenes i 12 coproduccions-, 128 companyies i prop d'un miler de professionals inscrits. Enguany el certamen té com a 'leitmotiv' la creació col·lectiva, amb propostes com 'Cadàver Exquisit, en què col·laboren David Carabén, Mercè Sampietro, Toni Mira i Cabo San Roque, o 'Pluja', un espectacle entre el clown Guillem Albà i la pianista Clara Peya. L'escena catalana tindrà també un pes específic amb els nous espectacles d'Enric Montefusco, la Cobla Catalana dels Sons Essencials o la recuperació de la comèdia lírica 'Tempesta esvaïda', de Joaquim Serra.

Anar al contingut