El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, en una foto d'arxiu. (Foto: EFE)
Manos Limpias demana al fiscal general Torres-Dulce que ordini la retirada de les urnes. (Foto: EFE)
Madrid

Manos Limpias demana al fiscal general que ordeni als Mossos retirar les urnes del 9-N

El sindicat ultradretà considera que no es pot emparar la consulta sota el paraigua del dret a la llibertat d'expressió i recorden que el Tribunal Constitucional ha suspès i prohibit el procés participatiu

RedaccióActualitzat

El sindicat Manos Limpias ha demanat per escrit al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, que "doni les ordres oportunes" a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè els Mossos d'Esquadra retirin les urnes del procés participatiu del 9-N.

L'escrit presentat a Torres-Dulce remarca que és "públic i notori" que el diumenge 9 de novembre la Generalitat, i una part importat de la societat civil catalana liderada per l'ANC i Òmnium Cultural, trauran les urnes per al procés participatiu. Manos Limpias considera que "no es pot emparar la consulta sota el paraigua del dret de llibertat d'expressió" i que el Tribunal Constitucional "ha suspès i prohibit tant el referèndum com el procés participatiu" i insta la fiscalia a actuar per impedir que es porti a terme.

El sindicat d'ultradreta també fa referència a les declaracions del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en què ha admès que la policia catalana actuarà davant de qualsevol requeriment judicial o de la fiscalia. Espadaler va dir en una entrevista a Catalunya Ràdio que la imatge de la policia catalana retirant les urnes és un escenari extrem que no creu que es pugui donar.

 

 

 

Anar al contingut