L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, presenta els nous processos participatius que s'han engegat al voltant del Passeig del Ter i del nou P…
L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, presenta els nous processos participatius que s'han engegat al voltant del Passeig del Ter i del nou POUM. Pla mig. Imatge del 13 de desembre de 2016 (Horitzontal).

Manlleu engega un doble procés participatiu per decidir com seran el Passeig del Ter i el nou POUM de la ciutat

ACN Manlleu.-L'Ajuntament de Manlleu ha engegat aquest dimarts un doble procés participatiu que ajudarà a decidir com han de ser el Passeig del Ter i el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la ciutat. L'alcalde, Àlex Garrido, ha destacat que tant el procés del passeig com el del POUM són de "cabdal importància" per Manlleu, "perquè el futur de la ciutat es dibuixa al POUM i perquè la joia de la ciutat és el Passeig del Ter". Sobre la zona del riu, Garrido ha destacat que el consistori vol que la ciutadania digui "com ha de ser el Passeig del Ter i quins usos ha de tenir". En aquest sentit, per recollir l'opinió dels ciutadans s'ha elaborat un qüestionari que es podrà contestar en línia (manlleu.cat) o en paper fins el 31 de gener. Pel que fa al POUM, aprovat l'avanç del document en seu plenària, ara s'obre un període fins a finals de gener en què els ciutadans se'l podran llegir, el podran valorar i podran fer arribar suggeriments a través del web poummanlleu.com.

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha explicat que tot i que els dos processos arrenquen de manera paral·lela, són dos projectes que es complementen. Tot i això, el del Passeig del Ter acabarà abans amb l'objectiu de poder incorporar els resultats del procés al nou POUM que ha de regir la ciutat en els propers 20 anys. El regidor de Serveis Territorials, Enric Vilaregut, ha explicat que un cop aprovat l'avanç del POUM al ple, ara s'ha de sotmetre el document a exposició pública perquè la ciutadania s'impliqui i pregunti dubtes o faci arribar suggerències "que seran degudament estudiades". Perquè aquest procés es pugui dur a terme de manera satisfactòria "i perquè ens interessa que el document arribi al màxim de ciutadans", el consistori ha decidit ampliar el període d'exposició fins a finals del mes de gener. Les suggerències que s'incorporin al document donaran com a resultat un nou text que s'haurà d'aprovar per ple una altra vegada, i que suposaran l'aprovació inicial del POUM. El document que en surti es tornarà a exposar públicament i s'entrarà en el període d'al·legacions i el text resultant tornarà a passar per ple. El vist i plau definitiu l'haurà de donar la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central, que és el màxim òrgan competent.Àlex Garrido ha destacat que a banda de la incorporació de les opinions dels veïns de Manlleu, també es pren el compromís perquè el document resultant sigui de "màxim consens" entre les formacions polítiques del consistori. De fet, el batlle ha destacat que l'avanç del POUM es va aprovar sense cap vot en contra en l'últim ple municipal. Enric Vilaregut ha explicat que per fomentar la participació de la ciutadania, a banda del qüestionari en línia sobre el Passeig del Ter també s'han programat visites per Manlleu, passejades en bicicleta o xerrades de debat i reflexió sobre diferents aspectes del POUM. El segon, tercer i quart dissabte del mes de gener es faran xerrades sobre medi ambient i sostenibilitats, comerç i sobre el model de creixement a diferents llocs de la ciutat. A banda, també s'han plantejat tres sessions a instituts amb alumnes de batxillerat per explicar-los el POUM i intentar arribar al màxim de persones possible, també als futurs ciutadans.Per la seva banda, la regidora d'Espai Públic, Marta Moreta, ha destacat que el riu és una façana fluvial de vuit quilòmetres de qual dos passen per dins la ciutat i quatre són en línia recta. Per la regidora, el riu ha d'esdevenir un motor i un bé a explotar per Manlleu i aconseguir que es converteixi en un referent no només per la ciutat sinó també per la comarca.

Anar al contingut