Barcelona

Manifestants proTabàrnia causen aldarulls pel llaç groc de l'Ajuntament de Barcelona

Manifestants convocats per Coordinadora per Tabàrnia s'enfronten amb la policia local per evitar que es reposi el llaç groc caigut pel vent

Actualitzat

El llaç groc que està penjat a la façana de l'Ajuntament de Barcelona ha deixat d'estar-hi penjat durant unes hores. El llaç ha causat tensió entre agents de la Guàrdia Urbana i alguns manifestants convocats per diverses organitzacions, com la Coordinadora per Tabàrnia, Somatemps i l'ultra Democràcia Nacional.

Segons el consistori, la pancarta amb el llaç groc s'havia girat pel vent i, mentre els treballadors municipals la penjaven correctament, alguns manifestants han començat a xiular i han intentat entrar dins de l'edifici. Això ha creat tensió i empentes, que han fet caure un agent que custodiava la porta.

La Coordinadora per Tabàrnia ha assegurat que "han aconseguit que es retiri el llaç groc separatista" que penjava de la façana de l'Ajuntament de Barcelona:

 


La manifestació dels unionistes estava convocada a les 12 del migdia a la plaça Urquinaona. Desprès han caminat fins a la plaça de Sant Jaume.

El llaç groc de la façana consistorial havia desaparegut per culpa d'una ventada i quan els treballadors el tornaven a col·locar, diversos manifestants han intentat entrar dins l'edifici per impedir-ho, segons ha avançat Barcelona Televisió.

 

 

S'han produït diverses escenes de tensió entre els agents que custodiaven la porta principal de l'ajuntament i les persones congregades a la plaça.

 

 

En la pica-baralla, un membre de la Guàrdia Urbana ha caigut a terra per una empenta. Un moment que han recollit les càmeres de BTV.

 



L'Ajuntament ja ha tornat a instal·lar el llaç al seu lloc habitual. El llaç lluia al balcó de l'Ajuntament de Barcelona des del 27 de desembre quan el govern d'Ada Colau el va penjar en protesta per la decisió d'enviar a presó preventiva a polítics catalans independentistes i a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

 

La manifestació convocada per la Coordinadora per Tabàrnia ha acabat a la platja de Sant Sebastià de Barcelona on un centenar de persones han estès banderes espanyoles a la sorra. 

 

 

El diputat d'Esquerra al Parlament, Ruben Wagensberg ha criticat la decisió de despenjar el llaç groc de l'edifici municipal i ha assegurat que avui la Guàrdia Urbana ha claudicat "davant la demanda feixista":

 



 

 

ARXIVAT A:
TabarniaGovern empresonat
Anar al contingut