Manifestacions per denunciar que queden dos mesos per acollir 16.000 refugiats

Marxes a diverses ciutats per reclamar que es compleixi el compromís d'acollir 17.000 refugiats abans de setembre

RedaccióActualitzat

En el Dia Mundial de les Persones Refugiades, manifestacions en diferents ciutats catalanes per exigir al govern espanyol que compleixi amb el compromís d'acollir 17.000 refugiats abans del setembre. Però fins ara només n'ha arribat un 7%, d'aquesta xifra. 

Les protestes s'han fet a Barcelona, a la Jonquera, a l'Alt Empordà, a Calafell, al Baix Penedès, i a Tarragona. Convocades per diferents entitats, entre les quals hi ha Stop Mare Mortum i Casa nostra, Casa Vostra, s'afegeixen a les que es fan en altres punts de l'estat, com ara Madrid, on s'han aplegat milers de persones.

També se'n fan a Europa per commemorar el Dia Mundial dels Refugiats, que se celebra dimarts que ve, 20 de juny.

De la "no-acció" a la "mala acció"

A la plaça de Sant Jaume de Barcelona s'ha recordat el drama que viuen les persones refugiades. Representants de la Plataforma Obrim Fronteres s'han concentrat amb pancartes i amb caretes de polítics, europeus i mundials, els han acusat de deixar la  "no-acció" per passar a la "mala acció", invertint diners per aixecar fronteres perquè els refugiats no puguin començar una vida normal en un altre país.

 

També denuncien que s'estan incomplint les quotes acordades d'acolliment i que al setembre només una mínima part dels refugiats hauran aconseguit entrar legalment a un país d'acollida.

100 plataformes a Madrid

A Madrid també s'ha fet una marxa per exigir al govern espanyol que compleixi el compromís d'acollida. Hi han participat més de cent plataformes, que denuncien que només se n'ha rebut un 7%. I reclamen que Europa asseguri vies de pas segures per als que fugen dels conflictes i es veuen atrapats a les fronteres en situacions insostenibles.

Anar al contingut