Concentració a la plaça de Sant Jaume (ACN)
Concentració a la plaça de Sant Jaume (ACN)

Indignació al carrer per la posada en llibertat dels membres de La Manada

A Barcelona, 300 persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume

Actualitzat

Manifestacions a tot Espanya contra la decisió de l'Audiència de Navarra de deixar en llibertat provisional els cinc membres de La Manada, condemnats a 9 anys de presó, per abusos sexuals a una noia de 18 anys durant els Sanfermines de fa dos anys. Els jutges els han imposat una fiança de 6.000 euros a canvi d'eludir la presó.

A la plaça de Sant Jaume de Barcelona unes 300 persones s'hi han aplegat per mostrar la seva indignació i rebuig contra l'alliberament dels cinc joves. Ha estat una mobilització convocada a través de les xarxes socials per diferents moviments feministes com Novembre Feminista de Ca la Dona, Comissions Obreres i Moviment Democràtic de Dones.

 

 

 

La secretària de dones i polítiques LGTBI de CCOO Catalunya, Alba García, ha criticat la decisió judicial:

"A tan sols uns dies abans de l'inici dels Sanfermines, la decisió sembla una provocació."

A Pamplona, centenars de persones s'han concentrat també contra la decisió judicial, davant l'Ajuntament. Precisament, l'alcalde d'aquesta localitat, Joseba Asirón, s'ha pronunciat sobre la llibertat provisional dels cinc joves de La Manada. Ha dit que encara no ha rebut cap notificació oficial però que, si es confirma, condemna aquesta decisió durament.

"Des del primer moment hem dit que això era una agressió sexual, un atac sexual de la més alta intensitat, d'una gravetat extrema i no podem manifestar sinó el nostre desacord."

 

 

 

 

El tribunal que ara ha decidit la llibertat provisional és el mateix que va condemnar els cinc membres de La Manada per un delicte d'abús sexual, i no per violació, cosa que ja va provocar nombroses crítiques i manifestacions.

Ara, els cinc joves podran sortir de les presons de Pamplona i d'Alcalá-Meco de manera immediata, després de pagar una fiança de 6.000 euros.

També els imposen diverses mesures cautelars: no podran entrar a la Comunitat de Madrid, on viu la víctima. Se'ls retira el passaport i hauran de comparèixer tots els dilluns, dimecres i divendres al jutjat.

La decisió s'ha pres amb el vot en contra d'un dels tres magistrats --el president del tribunal-- que ha defensat mantenir-los en presó.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
La ManadaFeminismeAgressió sexual
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut