Turquia

Manifestacions a Turquia a favor de l'accés a internet i contra el projecte de controlar la xarxa

Manifestacions simultànies a una quinzena de ciutats de Turquia a favor de la llibertat d'accés a internet i en contra del projecte d'Erdogan de controlar la xarxa. La marxa més multitudinària, la d'Istanbul, va acabar amb aldarulls entre els manifestants i la policia, que va impedir l'ocupació de la plaça Taksim.

RedaccióActualitzat

Gran mobilització, aquest dissabte a Turquia, per protestar contra el projecte de llei impulsat pel govern per intensificar la censura a internet.

Milers de persones, convocades a través de les xarxes socials, van sortir als carrers d'una quinzena de ciutats. La protesta més important va ser a Istanbul, on la policia va carregar contra els manifestants que pretenien arribar a la plaça Taksim, símbol de les protestes de l'any passat.

La convocatòria d'aquesta manifestació arriba després que, aquesta setmana, s'ha bloquejat durant 24 hores l'accés a les dues plataformes de vídeo en línia més importants: YouTube i Vimeo.

Per molts, es tracta d'un avís del que pot acabar passant si s'aprova el projecte de llei que s'ha de debatre al Parlament aquesta setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut