Dover

Manifestacions a Anglaterra i Suècia contra l'arribada d'immigrants

A la ciutat portuària de Dover es van enfrontar grups ultradretans que havien convocat una marxa contra l'arribada d'immigrants i un grup d'activistes antifeixistes

RedaccióActualitzat

Una manifestació de grups d'extrema dreta al port anglès de Dover va acabar dissabte amb greus enfrontaments. Els manifestants protestaven contra l'arribada d'immigrants i la concessió d'asil polític als refugiats.

En un punt del recorregut, la marxa racista va coincidir amb un grup d'activistes antiracistes que van intentar barrar-los el pas. La tensió va anar en augment i hi va haver baralles i agressions entre els dos grups.

Els extremistes ultradretans exigeixen més controls al canal de la Mànega per impedir l'arribada d'immigrants i refugiats procedents de França. A la ciutat francesa de Calais s'hi acumulen milers de refugiats que esperen poder passar a Anglaterra.

Però la de Dover no va ser l'única manifestació d'ahir contra els immigrants. A Alemanya i a Suècia hi ha hagut altres manifestacions similars en les últimes hores.

A la capital sueca, Estocolm, la policia ha detingut tres persones per desordre públic després que prop d'un centenar d'homes emmascarats van recórrer el centre de la ciutat cridant a actuar contra els estrangers i a defensar Suècia del que qualifiquen de delinqüència importada.  A la policia no li consta que hi hagi hagut agressions directes contra immigrants, però els emmascarats van perseguir un grup de menors nord-africans que viuen al carrer prop de l'estació central.

Suècia és el país de la Unió Europa que més refugiats ha rebut. L'any passat en va acollir 163.000. La tensió per l'arribada d'immigrants s'hi va incrementar després que un treballadora social de 22 anys va morir apunyalada la setmana passada en un centre d'atenció de menors immigrants al sud-oest de Suècia.

Anar al contingut