Manifestació per demanar uns pressupostos més socials
Manifestació per demanar uns pressupostos més socials
Barcelona

Manifestació per demanar uns pressupostos més socials

Amb el lema "Es pot fer ara", sindicats, entitats socials i partits defensen que s'augmenti la fiscalitat a les rendes més altes

RedaccióActualitzat

Sota el lema "Es pot fer ara", tres mil persones, segons la Guàrdia Urbana, han reclamat al govern uns pressupostos més socials. La marxa ha estat convocada per una cinquantena d'entitats socials i sindicats i ha rebut l'adhesió de partits com el PSC, Catalunya Sí que es Pot i la CUP. Els organitzadors consideren que la Generalitat disposa de recorregut per augmentar els ingressos fiscals en els pròxims comptes per la via d'augmentar els tipus de l'IRPF a les rendes més altes i a través dels impostos de Successions i Patrimoni, tal com defensa Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO a Catalunya.

Pensem i entenem que és possible fer aquests pressupostos més socials amb les competències que tenim ara si hi ha una voluntat real d'ingressar a través d'una fiscalitat justa fent que els que més tenen paguin el que els correspondria en justícia.

A més dels dirigents de la UGT i CCOO, Camil Ros i Joan Carles Gallego, han encapçalat la manifestació el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, i del grup de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Lluís Rabell. Tots dos han defensat que s'apugi la fiscalitat a les rendes més altes per poder dedicar més diners a les àrees més socials.

Entre els manifestants, encara que no en primera fila de la marxa, també hi havia la diputada de la CUP al Parlament Mireia Vehí, que ha celebrat que el debat dels comptes "desbordi el Parlament i surti al carrer" i que el seu partit "ja no estigui sol" defensant davant JxSí uns pressupostos socials, sinó que ara "PSC i CSQP s'han unit en la batalla".

Al final de la manifestació, s'ha llegit un manifest que reclama uns "pressupostos que suposin un veritable canvi de rumb que trenquin amb el passat i que donin per acabades les polítiques d'austeritat". També exigeix que es compleixi la resolució aprovada pel Parlament sobre la situació d'emergència social i s'implementi una renda mínima de ciutadania. Una altra de les demandes ha estat revertir les retallades en salut, educació, protecció social i habitatge i impulsar polítiques per crear ocupació de qualitat.

 

Anar al contingut