Manifestació multitudinària a Seül
Manifestació multitudinària a Seül
Seül

Manifestació multitudinària a Seül per demanar la dimissió de la presidenta sud-coreana

La manifestació que ha aplegat un milió de persones, segons algunes fonts, estava convocada per la implicació de la presidenta en un escàndol de corrupció i tràfic d'influències

RedaccióActualitzat

Manifestació multitudinària avui a Seül per demanar la dimissió de la presidenta sud-coreana, Park Geun-hye, per la seva implicació en un escàndol de corrupció i tràfic d'influències.

La protesta, convocada pels tres partits majoritaris de l'oposició i 1.500 organitzacions civils, ha aplegat milers de sud-coreans. Les organitzacions calculen que han superat el milió de manifestants. La policia ha calculat que han assistit a la concentració unes 170.000 persones.

Això convertiria aquesta mobilització en la més gran del país en els darrers 30 anys. La indignació popular ha crescut en els últims mesos després d'haver saltat l'escàndol conegut com a Choi Soon-sil Gate, en referència a una amiga de la presidenta acusada d'haver intervingut de manera oculta en temes d'estat per treure'n rèdit econòmic.

 

La manifestació més gran que s'ha fet en el passat recent de Corea del Sud va ser l'any 2008, quan 700.000 persones van sortir al carrer per protestar per la importació de carn de vaca des dels Estats Units. La setmana passada s'estima que unes 200.000 persones van participar a la manifestació pacífica que també hi va haver contra la presidenta Park.

Anar al contingut