Moscou

Manifestació massiva per condemnar l'assassinat del líder opositor Nemtsov, a Moscou

Alguns opositors de Putin asseguren que Nemtsov estava a punt de revelar proves sobre la intervenció militar russa a la guerra d'Ucraïna

RedaccióActualitzat

Milers de moscovites s'han concentrat al centre de la capital russa. L'origen de la manifestació era protestar pel posicionament de Rússia en el conflicte ucraïnès, però la mort a trets en ple centre de Moscou, aquest divendres, del líder opositor Borís Nemtsov, de 55 anys, n'ha canviat el sentit.

Molts consideren aquesta manifestació, la més gran mobilització de l'oposició després de la que es va fer per la reelecció de Vladímir Putin el 2012.

Els participants han marxat pel centre de Moscou i després han travessat el pont pròxim al Kremlin on Nemtsov va ser assassinat. Molts dels assistents portaven banderes i retrats del difunt, que va ser exviceprimer ministre sota el govern de Borís Ieltsin.

Alguns opositors de Putin asseguren que Nemtsov estava a punt de revelar proves sobre la intervenció militar russa a la guerra d'Ucraïna. En aquesta manifestació molts clamen que aquest és el motiu de l'assassinat de Nemtsov.

Amb motiu de la manifestació s'ha desplegat un important efectiu de seguretat.

El president rus, Vladímir Putin, ha promès a la mare de Nemtsov que es farà "tot el possible" perquè els responsables de la seva mort siguin castigats, ha informat el Kremlin. Les autoritats ofereixen 50.000 dòlars per la informació que es pugui donar sobre l'assassinat de Nemtsov.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut