Barcelona

Manifestació d'estudiants d'FP i de Batxillerat contra la nova selectivitat

Estudiants de Formació Professional i Batxillerat s'han manifestat pel centre de Barcelona per protestar per la reforma de la selectivitat, les proves per accedir a la universitat. Tant els uns com els altres consideren que el nou sistema implantat pel Ministeri d'Educació els perjudicarà. Els manifestants, uns 2.500 segons l'AJEC, l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya, han començat la protesta a la plaça de Sant Jaume i l'han acabat al Pla de Palau, davant de la delegació del govern.

Actualitzat
El secretari general de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya, Andreu Espínola, ha explicat que la manifestació ha estat l'acte central de tots els convocats pel sindicat a Catalunya entre batxillers i alumnes de formació professional contra els nous criteris d'accés a la universitat.

Espínola ha assegurat que la vaga ha tingut un seguiment irregular, encara que ha estimat que en el 80% dels centres el funcionament normal s'ha vist alterat i ha precisat que en la Formació Professional la vaga ha tingut un seguiment mitjà del 90%, mentre que en Batxillerat ha estat del 50%.

Els estudiants consideren injusta l'última modificació de les proves d'accés a la universitat per als estudiants de Formació Professional, ja que se'ls obliga a examinar-se de matèries de les quals "pràcticament no han cursat assignatures".


Anar al contingut