A la manifestació hi han participat els presidents de l'ANC i d'Òmnium
A la manifestació hi han participat els presidents de l'ANC i d'Òmnium
Vic

Manifestació de suport al regidor de Vic investigat per l'Audiència Nacional per un delicte d'incitació a la sedició

En un ple de l'Ajuntament de Vic de suport a la resolució del 9-N, Joan Coma va reclamar desobeir el Tribunal Constitucional

RedaccióActualitzat
Manifestació aquesta tarda a Vic de suport al regidor de l'Ajuntament de Vic Joan Coma. L'Audiència Nacional imputa a Coma un delicte d'incitació a la sedició, que pot comportar penes de fins a 8 anys de presó.

Amb la consigna "Per les llibertats, ni un pas enrere" a la capçalera, unes 800 persones, convocades pel Moviment 30/03, un col·lectiu que s'ha constituït expressament per donar suport al regidor de Capgirem Vic, han volgut fer costat al primer càrrec públic investigat –abans imputat– per incitar a la independència de Catalunya.

A la manifestació, hi han assistit diputats de la CUP, el president de l'ANC, Jordi Sànchez i el d'Òmnium, Jordi Cuixart

A la plaça Major s'ha llegit un manifest on es demana aturar el procés judicial contra el regidor, que els pròxims dies haurà de declarar davant l'Audiència Nacional, i s'ha rebutjat l'ofensiva de l'Estat espanyol contra diversos ajuntaments pel seu suport també a la declaració del 9-N.

El manifest, en què també s'insta a la desobediència pacífica, l'han firmat diversos partits polítics i un centenar d'entitats.


"Sempre hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous."

Tot ve del ple del 9 de desembre a l'Ajuntament de Vic. Aquell dia es va aprovar una moció de suport a la resolució del 9-N del Parlament de Catalunya. L'acusació es basa en les declaracions que va fer el regidor de Capgirem Vic durant aquell ple.

Joan Coma va dir que calia deixar de supeditar-se a les decisions de les institucions espanyoles, va reclamar desobeir les resolucions del Tribunal Constitucional i va acabar el discurs amb aquesta frase: "Sempre hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous."

El fiscal considera que Coma va fer referències directes a la "comissió d'actes contra la legalitat".

El procediment es va obrir per una denúncia del regidor d'ultradreta Josep Anglada.
Anar al contingut