Barcelona

Manifestació de l'Espai Democràcia i Convivència en defensa dels drets i les llibertats

La marxa vol denunciar l'empresonament de polítics catalans i de líders d'entitats sobiranistes, a més de la situació dels polítics que són a l'estranger

RedaccióActualitzat

Aquest migdia, l'Espai Democràcia i Convivència, coincidint amb els sis mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, organitza una manifestació a Barcelona per denunciar l'empresonament de polítics catalans i de líders d'entitats sobiranistes, a més de la situació dels polítics que són a l'estranger.

 Les entitats que formen l''Espai Democràcia i Convivència es declaren "preocupades per la vulneració de drets fonamentals i les llibertats democràtiques", i fan una crida a participar en la marxa perquè els catalans donin una mostra d'unitat. Una unitat que ha de servir, diuen, per defensar "les institucions catalanes, els drets fonamentals, la cohesió social, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia".
 

 

La manifestació començarà a dos quarts d'una a la plaça Espanya i recorrerà l'avinguda Paral·lel fins al parc de les Tres Xemeneies. Això provocarà diverses afectacions de trànsit.

Els talls de trànsit han començat a les set del matí i s'allargaran fins a les tres de la tarda als carrers de la zona per on ha de passar la manifestació. El Paral·lel quedarà tallat a partir de les vuit del matí i fins a les cinc de la tarda. Rodalies Renfe, Ferrocarrils de la Generalitat i el metro han reforçat el nombre de combois en circulació des de les onze del matí.

TMB recomana fer servir el metro per acostar-se a la zona on hi ha la manifestació i baixar a les estacions de Drassanes i Tarragona, de la línia 3, o de Rocafort i Urgell, de la línia 1.

Podeu consultar les principals afectacions al transport públic al web de TMB.

 

S'espera que es desplacin a Barcelona més de 900 autocars provinents de tot Catalunya. La Guàrdia Urbana recomana que els desplaçaments per la ciutat es facin amb metro, bicicleta i a peu, davant de les restriccions de trànsit que s'han previst.

La marxa està convocada per l'Espai Democràcia i Convivència, que integren l'ANC, Òmnium, sindicats, Unió de Pagesos, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i fins a una desena d'entitats més. Els sindicats UGT i CCOO s'han afegit a la convocatòria.

Està prevista l'assistència de representants d'ERC com Pere Aragonès, Joan Tardà i Alba Vergés; del PDeCAT com l'expresident Artur Mas, Marta Pascal i Neus Munté; de la CUP Vidal Aragonès i Carles Riera; del coordinador de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, entre altres membres del partit.
 

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatArticle 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut