Barcelona

L'independentisme torna al carrer per exigir la "República Ara"

45.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han ocupat el passeig de Colom per participar en la manifestació convocada per l'ANC

RedaccióActualitzat

45.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han ocupat aquesta tarda el passeig de Colom per participar en la manifestació convocada per l'ANC. L'objectiu de la marxa era exigir als partits independentistes que no allarguin més les negociacions per formar govern i construir la República que es va declarar el 27 d'octubre.

Sota el lema "República Ara", la manifestació ha caminat pel passeig de Colom fins al pla de Palau, on hi havia l'escenari i on s'han fet els parlaments.

 

 

 

Aquesta mobilització l'impulsava l'ANC en solitari, tot i que ha rebut el suport d'Òmnium Cultural. En la marxa, s'hi ha pogut veure Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, al costat d'Agustí Alcoberro. Tots dos portaven, conjuntament amb altres persones, la pancarta de la capçalera.

 

 

 

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, assegura que el principal motiu de la manifestació és seguir el mandat de la ciutadania del 1-O i el 21D:

 

Alcoberro ja havia explicat que en la manifestació d'aquest diumenge es donaria protagonisme a "herois anònims" que "se la van jugar" l'1-O i les setmanes posteriors. Persones de la societat civil que han defensat el referèndum i la independència. Actuacions que han tingut conseqüències judicials.  

Per aquest motiu s'han pogut sentir els parlaments d'una persona que va estar defensant un col·legi l'1-O, el mecànic de Reus denunciat per un delicte d'odi o el pallasso Jordi Pesarrodona, imputat per un delicte d'odi i de resistència greu, entre altres testimonis. Tots han explicat que ells se l'han jugat durant aquests últims mesos i ara han demanat que els "representants de Catalunya també se la juguin". Entre tots han creat la paraula República sobre l'escenari.

 

 

 

Després de la seva intervenció li ha tocat el torn al vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro. Després d'enumerar les múltiples accions que ha fet la societat catalana en els últims mesos, ha dit que s'havia d'avançar:

"No tornarem enrere. No ens sentim ciutadans del regne d'Espanya. Ens sentim ciutadans de la República catalana. Com a ciutadans de la República catalana exigim la seva implementació i el seu ple desenvolupament com una nació dintre de la comunitat de nacions lliures del món."

També s'ha dirigit als que han de formar el govern de Catalunya:

"No tenim govern i això no es pot permetre. S'ha d'avançar de manera decisiva."

En acabar el parlament d'Alcoberro, tot el secretariat general de l'ANC ha pujat a l'escenari, i amb el "Cant de la Senyera" ha acabat l'acte d'avui.

 

 

Segons l'ANC, més de 130 autocars han arribat a Barcelona per participar a la marxa. La manifestació ha provocat diverses alteracions de trànsit i talls de carrers.

Aquesta serà la darrera mobilització impulsada per l'actual direcció de l'ANC, perquè el dissabte 17 els militants estan convocats a escollir un nou secretariat nacional.

 

 

Manifestació a Londres per la República catalana

Clara Ponsatí, que s'ha reincorporat recentment a la Universitat de Saint Andrews, a Escòcia, s'ha afegit a la manifestació de Londres d'aquest diumenge, per reclamar la implementació de la República i la llibertat dels líders catalans empresonats:

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut