Manifestació a Washington
Manifestació a Washington
Washington

Marxa pel clima contra Trump i pel futur del planeta

RedaccióActualitzat

100 dies de govern de Donald Trump sense aconseguir impulsar cap de les seves grans promeses electorals. Vuit dies després que la comunitat científica va organitzar una manifestació per denunciar les retallades en investigació, aquest dissabte, milers de persones han fet una marxa a Washington pel clima.

Els manifestants volien denunciar l'impacte que tindran les polítiques promogudes per Donald Trump en el medi ambient i en la salut de les persones.

Des de bon matí, els manifestants s'han congregat als voltants del Capitoli i poc després del migdia han començat a marxar cap a la Casa Blanca, per encerclar-la.

Entre els participants, hi havia personatges coneguts com l'actor Leonardo DiCaprio i l'exvicepresident Al Gore.

Aquesta és una marxa que recorda la primera gran protesta a Nova York el 2014, just abans d'una cimera a les Nacions Unides. Però aquesta vegada la manifestació aplega darrere seu una multitud d'organitzacions, des d'immigrants a drets civils i, òbviament, acadèmics, científics tots al voltant d'un tema, el futur del planeta.

La gent ha vingut de tots els Estats per fer pinya en aquesta concentració per conjuntament reivindicar un país millor, preocupat pel canvi climàtic.

Trump està intentant desfer el llegat d'Obama pel que fa a medi ambient sota el pretext que, d'aquesta manera, ell recuperarà llocs de treball. Aquest divendres va firmar una ordre per permetre l'extracció de petroli en territori federal, fins ara protegit. També ha desbloquejat dos oleoductes, tot i la forta oposició de diverses comunitats indígenes.

Molts dels cartells que s'han vist a la manifestació reclamaven la fi de l'ús dels combustibles fòssils i l'aposta per les energies renovables de cara a protegir un futur que molts joves veuen en perill.

Davant d'aquestes manifestacions massives caldrà observar quina serà la trajectòria que adopten aquests moviments i veure si es converteixen en veritable oposició política de Trump.

Anar al contingut