Londres

Manifestació a Londres per exigir a Blair que condemni la desproporció de l'ofensiva israeliana

Dijous van ser Barcelona i Madrid que van sortir al carrer per demanar que s'aturin els atacs. Avui les protestes s'han repetit a París i Londres. Desenes de milers de persones han exigit al govern britànic que condemni la desproporció de l'ofensiva israeliana contra el Líban i no repeteixi el que creuen l'error de la guerra a l'Iraq. A la capital britànica, a més, s'han sentit moltes crítiques a la política exterior de Tony Blair per la seva total subordinació a la dels Estats Units.

Actualitzat
Ha estat una llarga manifestació per Londres per exigir un alto el foc al Líban, però, sobretot, per denunciar l'alineament incondicional de Tony Blair darrere les polítiques de George Bush al Pròxim Orient.

Desenes de milers de persones, entre 10.000 i 40.000, segons les fonts, han exigit al govern britànic que condemni la desproporció de l'ofensiva israeliana contra el Líban i no repeteixi el que creuen l'error de la guerra a l'Iraq.

Segons filtracions a la premsa, la crisi al Líban està generant, un altre cop, fortes tensions entre Downing Street i el Foreign Office. Blair segueix sense demanar clarament un alto el foc, però un secretari d'estat d'Exteriors, de visita al Líban, ha criticat la desproporció dels atacs israelians. Creu que no té lògica que destrueixin tota la nació libanesa si el seu objectiu és només Hezbollah.

Les crítiques a Tony Blair també han arribat des de la cúpula de l'Església anglicana. L'arquebisbe de Canterbury ha dit textualment que "ens hauríem de preguntar si alguns líders occidentals arriben a entendre la consciència i el que volen els seus pobles".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut