Sant Andreu de Llavaneres

Manifestació a Llavaneres contra l'ús del padró per denunciar immigrants il·legals

Una trentena de persones es manifesten davant l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres contra la l'aprovació d'una moció del PP, amb el suport del govern de CiU, perquè l'Ajuntament utilitzi les dades del padró per denunciar davant el govern espanyol els immigrants en situació irregular. La mesura ha estat rebuda amb recel per part de la resta de partits polítics del consistori, així com per alguns sectors de la societat civil.

Actualitzat
Després de les polèmiques de Vic i Badalona al voltant de la immigració, l'Ajuntament de Llavaneres és ara protagonista per seguir l'exemple del consistori vigatà. L'equip de govern de CiU ha donat suport a la moció que el PP està presentant a tots el municipis del Maresme, amb l'objectiu que els ajuntaments utilitzin el padró per denunciar davant el govern espanyol els immigrants en situació irregular.

La societat civil ha reaccionat davant d'aquesta mesura i alguns sectors de la població que no hi estan d'acord s'han manifestat davant l'Ajuntament. La concentració ha aplegat unes trenta persones sota la pluja, entre les quals hi eren els quatre regidors que van votar contra la proposta dels populars: Joan Rubal (Gent de Llavaneres), Nani Mora (ERC), Carme Bastida (PSC) i Josep Ruiz (SOS Llavaneres).

I és que la mesura tampoc ha estat ben rebuda per la resta de partits polítics, que entenen que "Llavaneres no té problemes derivats de la immigració". ERC lamenta que s'impulsin mesures policials contra aquest col·lectiu. Des del PSC la qualifiquen com una forma de criminalització de la immigració. Gent de Llavaneres la defineix com una vergonya i SOS Llavaneres considera que és "innecessària".

D'altra banda, els advocats del Col·lectiu Ronda s'han adreçat al consistori llavanerenc per alertar-los que l'adopció d'aquestes mesures és il·legal. Segons els advocats, l'Ajuntament de Llavaneres podria incórrer en un delicte de prevaricació si les aplica. El Col·lectiu Ronda ja va alertar d'aquest fet l'Ajuntament de Vic.



Anar al contingut