Usuaris tallen la via del tren a l'Aldea
Els manifestants han tallat la via del tren durant alguns minuts en protesta pels retards (Glòria Boquizo)
L'Aldea

Manifestació a les Terres de l'Ebre per demanar millores que evitin els retards en el servei de trens

Els manifestants denuncien retards habituals en el servei de trens, que aquest mes han superat les cinc hores per la incidència a l'estació de Mont-roig del Camp

RedaccióActualitzat

Un centenar de persones s'han manifestat aquest matí davant de l'estació de tren de l'Aldea per reclamar solucions a les deficiències i els retards del servei de Renfe a les terres de l'Ebre. Uns problemes que s'han agreujat les últimes setmanes amb l'incendi a l'estació de Mont-roig del Camp.  

La protesta l'ha convocat la plataforma Trens Dignes, formada per usuaris de Renfe de les Terres de l'Ebre. Denuncien que tant l'operadora del servei, Renfe, com el gestor d'infraestructures, Adif, "segresten" els passatgers i usuaris dels trens i els roben el seu temps amb continus retards. Malgrat que EN les últimes setmanes les incidències s'han multiplicat, els usuaris denuncien que els retards són habituals. 

Xarxa amb deficiències

La xarxa tarragonina té 24 punts amb limitacions temporals de velocitat, sobretot a la línia Tarragona-Reus-Riba-roja d'Ebre, segons l'informe dels punts negres de la xarxa ferroviària a Catalunya fet per TV3.

A més, els últims dies, coincidint amb la vaga de maquinistes, hi va haver diverses avaries. La més greu, l'incendi d'unes instal·lacions d'Adif a Mont-roig del Camp que va afectar la xarxa de comunicacions, seguretat i senyalització d'uns vint quilòmetres de vies.

Els treballadors d'Adif reconeixen que aquest problema difícilment s'arreglarà. És massa costós i creuen que l'empresa no l'abordarà fins que no faci els treballs per posar en marxa el corredor mediterrani

Altres entitats ciutadanes, com ara l'Associació pel Transport Públic, han donat suport a la concentració. 

 

Anar al contingut