Milers de persones reivindiquen a Barcelona la Constitució i la unitat d'Espanya

Durant la marxa s'han vist pancartes on es llegia "Junts", "Catalunya és Espanya" i "Minoria colpista, feixistes!", i s'han sentit crits de "Puigdemont, a la presó" i "No som fatxes, som espanyols"

Actualitzat
Manifestació aquest migdia a Barcelona, convocada pel Moviment Cívic Espanya i Catalans, per reivindicar la Constitució coincidint amb el 39 aniversari. La marxa ha aplegat 12.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

 

El vicepresident de l'entitat organitzadora, Ángel Hernández, ha cridat a defensar la Carta Magna després de les eleccions catalanes del 21 de desembre per evitar que els partits independentistes la tornin a "trencar".

"Creiem que, depèn del resultat, la Constitució podria tornar a estar en perill, i aquesta vegada fins i tot pitjor", ha alertat en declaracions als mitjans.

La manifestació ha començat a la plaça Urquinaona, on s'han congregat moltes persones i s'han vist pancartes on es llegia "Junts", "Catalunya és Espanya" i "Minoria colpista, feixistes!". També s'han sentit crits de "Puigdemont, a la presó" i "No som fatxes, som espanyols".

 

Hernández ha destacat que és la sisena vegada que es convoca aquesta mobilització coincidint amb el 6 de desembre, però ha apuntat que aquest any és més important que mai per les circumstàncies polítiques que viu Catalunya, en plena campanya electoral després de l'aplicació de l'article 155 de la Carta Magna.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut